Hakkari Üniversitesi'nden 22 Sözleşmeli Personel Alımı Hakkari Üniversitesi'nden 22 Sözleşmeli Personel Alımı

Bugün 21 Şubat Dünya Ana Dil Günü. Hakkari Barosu, Kamu Emekçileri Sendikası Hakkari Şubeler Platformu, İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği Hakkari Şubesi gün dolayısı ile basın açıklaması yaptı.

KESK binası önünde grup adına hazırlanan açıklamayı okuyan Eğitim- Sen Hakkari Şubesi Başkanı Şükran Güldal Sönmez UNESCO’nun 1999 yılında 21 Şubat Gününü ‘Dünya Ana Dil Günü’ olarak ilan ettiğini söyledi.

‘21 Şubat Dünya Ana Dil Günü’ kutlu olsun’ diyen Sönmez, ne yazık ki bugün de dünyanın birçok bölgesinde ana diller üzerinde ciddi baskılar olduğunu savundu.

Kürtçe'nin de baskılar ile karşıya kaldığını savunan Güldal, “Burada yasal yükümlüğü olan herkese gerekli sorumluluklarını yerine getirmeye, dil ve kültürler üzerindeki her türlü baskıyı kaldırmaya çağırıyoruz. Burada anne ve babalar başta olmak üzere ailede başlayarak çocuklara kendi ana dillerini öğretmeleri, konuşmaları, yaşamın tüm alanlarında ana dillerini kullanmaya çağırıyoruz. 21 Şubat Dünya ana Dil Gününü Kutlar anadiller üzerindeki yasakçı politikaların, halklarımızın inançları ve orijinal kültürleri üzerinde uygulanan politikalara karşı mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri ve STK temsilcilerinin bulunduğu gurup erbane eşliğinde Bulvar Caddesi üzerinde vatandaşlara çok dilli broşür dağıttı.