TMMOB heyetinden Belediye Başkanı Akış’a ziyaret TMMOB heyetinden Belediye Başkanı Akış’a ziyaret

Hakkâri Zapspor ve Mazıdağı Spor Kulübü arasında dün oynanan maçın ardından iftar vakti savcılık talimatıyla ifadeye çağrılan Yalçın Kaval karakolda sivil giyimli polislerce darp edilmişti. 

Geceyi karakolda geçiren Kaval, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Savcılıktaki ifadesinin ardından Kaval, çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağı ve adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Karara tepki gösteren Avukat Azad Özer, "Müvekkilimiz Yalçın Kaval emniyete ifade işlemleri için çağrıldığı esnada polis karakolu binası içerisinde sivil giyinimli ve polis karakolunda görevli olmayan 7 tane polis memuru tarafından komiserlik odasında işkenceye maruz kalmıştır dedi. 

Girişimlerimiz neticesinde Hakkari Devlet Hastanesinden Darp Raporu aldık diyen Özer," Maruz kaldığı işkence olayı ile alakalı kendisi hakkında ivedi soruşturma başlatılıyor ve bu soruşturma dosyası kapsamında müvekkilimiz Yalçın Kaval Hakkında gözaltı kararı veriliyor. 

Özetle işkenceye maruz kaldığı eylemde işkence eden polis memurları yerine müvekkilimiz hakkında gözaltı kararı veriliyor. Bu haliyle yargı eliyle işkence suçu meşrulaştırılmaktadır. İşkence eden polis memurları hakkında savcılığa suç duyurusu yapacağız ve işkenceye maruz kalınan eylemle işkence eden polislerin değil de işkenceye maruz kalan müvekkilimiz hakkında soruşturma başlatıp gözaltı kararı veren savcılık hakkında da HSK ya suç duyurusu yapacağız" dedi.