Yüksekova’da İpekyolu Caddesi’nde Kaldırım Sorunu

Bu durum özellikle 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerini etkiliyor. Okulun öğrencileri, çamur dolu kaldırımları kullanamadıkları için ana caddede ilerlemek zorunda kalıyorlar.

Yapılan Çalışmaların Yetersizliği

11. Bölge Kara Yolu Van Müdürlüğü, 2022 yılında Yüksekova çarşı merkezinde yolların bakım, onarım ve orta refüj çalışmalarına başlamıştı. Cengiz Topel caddesinde asfalt ve orta refüj çalışmaları tamamlanmış olsa da, İpekyolu Caddesi'nin orta refüjleri ve kaldırımları hâlâ tamamlanmadı. Bu durum, özellikle okul çevresinde tehlikeli bir durum oluşturuyor.

Öğrencilerin İsteği

Anayolda yürümek zorunda kalan öğrenciler, bu durumun kendilerini endişelendirdiğini ve korkuttuğunu belirtiyor. Bazı öğrenciler ise yetkililerden kaldırımların bir an önce tamamlanmasını istiyor. Okul öğrencisi Muhammet Yalçın, "Kaldırımlar çamur olduğu için mecburen yolda yürüyoruz. Araçlar çok hızlı gelip geçiyor. Korkuyoruz. Kaldırımlar tamamlanmadığı her yağış sonrası çamur oluyor. Bu yolu her gün yüzlerce öğrenci kullanıyor. Yetkililerden rica ediyoruz, kaldırımları yapın” şeklinde konuştu.

Esnafların Endişesi

Esnaflık yapan Seyhan Çelik, "Kaldırımların halini görüyorsunuz. Öğrenciler anayolda yürümek zorunda kalıyor. Burası ilçenin en işlek caddesi. Araçlar sürekli gelip gidiyor. Yarın öbürü gün Allah korusun bir kaza olsa bunun hesabını kim verecek” dedi. Kaldırım sorununun çözülmemesi durumunda olası kazalardan kimin sorumlu olacağı ise belirsizliğini koruyor. Yuksekovahalkınsesi

Köylerdeki Çöp Sorununu Çözmek İçin Özel İdare Harekete Geçti Köylerdeki Çöp Sorununu Çözmek İçin Özel İdare Harekete Geçti

Og2 860X505Og1 860X505