'Erdoğan ve Esad Görüşmesi Gündemde' Haberine Suriye'den Yanıt Geldi 'Erdoğan ve Esad Görüşmesi Gündemde' Haberine Suriye'den Yanıt Geldi

Uluslararası Af Örgütü'nden Uyarı: İsrail'in Kullandığı Bombalar Sivilleri Öldürmüyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde UNRWA'ya ait okula düzenlediği saldırıda ABD yapımı GBU-39 bombası kullandığı ortaya çıktı.

İsrail'in Kullandığı Bombaların Etkisi

ABD merkezli CNN International'a konuşan uzmanlar, İsrail'in kullandığı bombaların sivil kayıpları sınırlandırdığı iddialarını değerlendirdi. ABD yapımı GBU-39 bombasının kullanımının arttığı belirtilirken, silah uzmanları sivillerin öldürülmediği anlamına gelmediği konusunda uyardı.

ABD ile İşbirliği ve Bomba Kullanımı

İsrail'in bomba kullanımındaki değişikliğin ABD ile işbirliği sonucu olduğu ve hedef gözeten baskınlar stratejisine geçiş yaptığı belirtildi. GBU-39 bombalarının tercih edildiği bu dönemde, sivil kayıpların azaltılmaya çalışıldığı ifade edildi.

GBU-39 Bombasının Kullanımı

GBU-39 bombalarının Gazze'de kullanımının artması, silah uzmanları tarafından endişeyle karşılandı. İsrailli askeri yetkililer konu hakkında bilgi vermezken, silah uzmanları İsrail'in bomba kullanımını ciddi şekilde artırdığını belirtti. Bu bombaların ilk kez 24 Ekim'de Han Yunus'ta kullanıldığı biliniyor.

Uluslararası Af Örgütü ve diğer uzmanlar, sivillerin öldürülmesini engellemek için daha küçük veya hassas güdümlü bombaların kullanılmasının yeterli olmadığını vurguluyor. İsrail'in sivil kayıpları azaltma iddialarına rağmen, bomba kullanımının artması endişe verici bir durum olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Duvar