Trump’tan İran’a sert tehdit: “Bin füze hedefe doğrultulmuş durumda”
Trump’tan İran’a sert tehdit: “Bin füze hedefe doğrultulmuş durumda”
İçeriği Görüntüle

ROJHİLAT – İran'ın Rojhilat bölgesinde bulunan Kirmaşan kentinde peş peşe iki deprem meydana geldi. İran basınında yer alan bilgilere göre, merkez üssü Kuzeran beldesi olan ilk depremin büyüklüğü 5.2 olarak ölçülürken, kısa süre sonra aynı bölgede 5.7 büyüklüğünde ikinci bir deprem yaşandı.

Edinilen bilgilere göre depremler, yerin yaklaşık 8 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntının merkez üssünün Kuzeran'a 17 kilometre, Rawanser'e ise 26 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi. Depremin, Kirmaşan kent merkezine 65 kilometre, Sine'ye ise 98 kilometre mesafede gerçekleştiği kaydedildi.

Şiddetli sarsıntılar yalnızca Kirmaşan ile sınırlı kalmadı. Depremler, Rojhilat'taki Îlam, Hemedan, Sine ve Loristan kentlerinde de hissedilirken, Federe Kürdistan Bölgesi'nde bulunan Silêmanî ve Helebce kentlerinde de vatandaşlar sarsıntıyı hissetti.

Depremlerin ardından bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtilirken, şu ana kadar can kaybı veya maddi hasara ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililerin gelişmelere ilişkin incelemeleri devam ediyor.