Ateşkesi Reddeden İsrail'in Dünkü Rehine Operasyonunda Ölen Filistinlilerin Sayısı 274'e Yükseldi

En yakın müttefiki ABD dahil dünyadan gelen ateşkes-rehine takası baskısını reddeden İsrail'in, dün Gazze'deki Nuseyrat mülteci kampında ağır bombardıman eşliğinde gerçekleştirdiği rehine operasyonunda öldürülen Filistinlilerin sayısı yükseliyor.

Gazze'deki sağlık bakanlığı, İsrail'in dün düzenlediği saldırıda 274 Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı. Buna göre, saldırıda 698 kişi de yaralandı.

Açıklamaya göre, 7 Ekim'den beri öldürülen Filistinlilerin sayısı da 37 bin eşiğini aştı. Toplamda 37 bin 84 Filistinlinin öldürüldüğü, 84 bin 494 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail ordusu dün, kara operasyonuyla üçü erkek biri kadın dört rehineyi sağ salim kurtardığını duyurmuştu. Ancak bu operasyona "hava desteği" adı altında yapılan bombardıman, savaşın başından beri yaşanan en büyük katliamlardan birine yol açmıştı.

ABD: Başarılı Operasyon

7 Ekim günü Supernova müzik festivalinden kaçırıldığı belirtilen rehinelerin kurtarılması sonrasında, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan bir tebrik mesajı yayımladı. Açıklamada, “İsrail güvenlik güçleri Gazze'de dört rehineyi Hamas'ın elinden kurtarmak için başarılı bir operasyon gerçekleştirdi" denilerek şöyle devam edildi: "Dördü de 7 Ekim'de Nova Müzik Festivali'nden kaçırılmış ve Hamas, Bayan Argamani'nin korkunç kaçırılışını tüm dünyanın görmesi için filme almıştı. Şimdi güvendeler ve aileleriyle yeniden bir araya geldiler. Bu cesur operasyonu gerçekleştiren İsrail güvenlik güçlerinin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz."

Dünyada 733 Milyon İnsan Açlık Çekiyor: Bu Dünyaya Ne Olacak? Dünyada 733 Milyon İnsan Açlık Çekiyor: Bu Dünyaya Ne Olacak?

AB'den Tepki

Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Borrell ise "Gazze'de sivillere yönelik yeni bir katliam haberi dehşet vericidir. Bunu en güçlü şekilde kınıyoruz" dedi. Borrel, "Bu katliam derhal sona ermelidir. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın 3 aşamalı planı, kalıcı bir ateşkes ve ölümlerin sona erdirilmesi için ileriye dönük bir yoldur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Artıgerçek