İsrail Operasyonuna Hazırlanıyor: Refah Bölgesi Tahliye Ediliyor İsrail Operasyonuna Hazırlanıyor: Refah Bölgesi Tahliye Ediliyor

İsrail'in Gazze'de Sürdürdüğü Saldırılar Sonucu 18 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail'in Refah ve El Megazi Mülteci Kampı'na Yönelik Saldırılar

İsrail'in, Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılarında Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bir eve ve El Megazi Mülteci Kampı'na yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu toplam 18 kişi hayatını kaybetti.

Refah Kentindeki Saldırı

Refah kentinde yaşanan saldırıda bir evi bombalayan İsrail ordusu, 4'ü çocuk 7 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bombardımanda hayatını kaybedenlerin cenazesi, Kuveyt Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayrıca, Yebna Mülteci Kampı'nda bulunan "Ebu el-Hunud" ailesinin evi hedef alındı ve çok sayıda kişi yaralandı.

El Megazi Mülteci Kampı'ndaki Saldırı

El Megazi Mülteci Kampı'na düzenlenen hava saldırısında ise aralarında çocukların da olduğu 11 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Okulların Kuşatılması

İsrail tanklarının Gazze'nin kuzeyinde Beyt Hanun'a doğru ilerlediği ve saldırılar sebebiyle yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bazı okulları kuşattığı bildirildi. Bu durumun sonucunda internet kesintileri yaşandı ve işgal askerleri, tankların ilerlediği bölgedeki okullarda ve yakınlardaki evlerde kalanları tahliye etti.

Son Durum

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana sürdürülen İsrail saldırılarında en az 14.500'ü çocuk, 9.560'ı kadın olmak üzere toplamda 33.843 Filistinli hayatını kaybetti, 76.575 kişi yaralandı. MA