Lübnan'ın güneyine düzenlenen hava saldırısında yedi kişinin hayatını kaybettiği, dört kişinin yaralandığı açıklandı. Filistin resmi ajansı WAFA, Lübnan'daki Sivil Savunma Teşkilatı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrail savaş uçaklarının ülkenin güneyinde bulunan El Habbariye beldesindeki Cemaat El İslami'ye bağlı Lübnan Ambulans Cemiyeti Merkezi'ne hava saldırısı düzenlediğini aktardı.

Lübnan resmi ajansı NNA, saldırıda acil yardım ekibinden yedi kişinin öldüğünü, dört kişinin yaralandığını yazdı. İsrail ordusu da sağlık merkezine yönelik saldırı hakkında açıklama yaptı. Merkeze savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırının doğrulandığı açıklamada, Cemaat El İslami üyelerine işaretle birden fazla mensubun öldürüldüğü belirtildi.

HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E ROKET SALDIRISI

Reuters haber ajansına konuşan iki Lübnanlı güvenlik kaynağı da El Habbariye'ye İsrail tarafından düzenlenen saldırılarda en az yedi kişinin öldürüldüğünü söyledi. Ajansa açıklama yapan kaynaklar, İsrail saldırılarının 'köyde, İslamcı gruba ait acil durum ve yardım merkezini hedef alıyor gibi göründüğünü' ifade etti.

27 Mart Çarşamba günü erken saatlerde Lübnan'daki Hizbullah tarafından yapılan açıklamada ise sınırdaki İsrail kasabası Kiryet Shmona'ya 'onlarca roket' atıldığı belirtildi. Hizbullah, bugün yaptığı açıklamada ayrıca El Habbariye'ye yönelik saldırıları da kınadı. Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in Lübnan'ın güneyinde düzenlediği saldırılarda bugüne kadar en az altı sağlık ve yardım çalışanı hayatını kaybetti. 

İsrail, İran’ın Hava Saldırısına Karşı Etkili Bir Yanıt Vermeye Karar Verdi İsrail, İran’ın Hava Saldırısına Karşı Etkili Bir Yanıt Vermeye Karar Verdi

Salı günü de Lübnan Hizbullahı Telegram kanalından bir açıklama yaparak İsrail'in Lübnan'ın kuzeydoğusundaki iki kasaba yakınlarına saldırı düzenlediğini, üç Hizbullah mensubunun öldüğünü bildirmişti. İsrail de bu saldırıları doğrulamıştı.

İSRAİL: BİR FABRİKA İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan, İsrail acil durum servisleri, bugün yaptığı açıklamada, Lübnan sınırına yakın bir kasabada bir fabrika işçisinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail'in MDA ambulans servisinden yapılan açıklamada, Hizbullah'ın saldırdığını açıkladığı Kiryat Shemona'da enkazın altından bir erkeğin cesedinin çıkarıldığı ifade edildi. açıklamada, işçinin ağır yaralı olduğu ve olay yerinde hayatını kaybettiğinin anlaşıldığı belirtildi. DUVAR