İran Kürdistan Demokrat Partisi (KDPI) Peşmerge Komutanlığı Kurumu Başkanı Kawa Bahrami, İran insansız hava araçlarının sabahın erken saatlerinde Erbil'in kuzeydoğusundaki Sidekan ve Çoman bölgelerini hedef aldığını söyledi.

Rudaw'a konuşan Bahrami, Sidekan, Çoman ve Hacı Omran bölgelerinin İHA’larla bombalanmaya başladığını söyledi.

Çoman ilçesi kaymakamı Suware Ekrem, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, "Sabahtan bu yana Çoman'ın Similan beldesinde İHA'lar çok sayıda bölgeyi bombaladı ancak can kaybı olmadı" dedi.

Suware Ekrem, "Uçaklar Similan'ın eteklerindeki Dola Rost'a bağlı Bêwil köyünü ve Nevpirdan yakınlarındaki Paşqelatan ilçesini bombaladı, İHA’lar inşaat alanından uzaklaştı ve artık bombalama durdu" dedi.

Berbizin köyü muhtarı Mihemed Mecid, saldırıyı Rûdaw Radyo’ya şöyle anlattı: "Bölge yoğun bir şekilde bombalandı. Bombalanan bölgede çok sayıda insan yaşıyor. Bu köylerde çok sayıda besi hayvanı barınıyor ve Doğu Kürdistan'da herhangi bir partinin karargahı yok."

Muhtar Mecid, ilçeye yönelik bombardıman devam ettiği ve halk saklandığı için saldırının verdiği zarar hakkında henüz bilgileri olmadığını söyledi.

Tehdit etmişti

İsrail'in yanıtı Hamas'a iletildi: Refah'a saldırı öncesi 'son şans' iddiası İsrail'in yanıtı Hamas'a iletildi: Refah'a saldırı öncesi 'son şans' iddiası

KDPI de dahil olmak üzere birçok silahlı İranlı Kürt partisinin Kürdistan Bölgesi dağlarında üsleri var.

Pazartesi günü, İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Pakpur, bu grupları saldırı ile tehdit etmişti.