İmamoğlu, "Buradan ilan ediyorum; Kanal İstanbul meselesi, bu milletin uykularını kaçıran, o ismiyle bile zihninden söküp atacağız" dedi.

Tarihi Ve Kültürel Mirasın Korunması

İmamoğlu ayrıca, İstanbul Sanat Müzesi'nin açılışı sırasında tarihi ve kültürel mirasın korunmasının önemine dikkat çekti. Haliç Tersanesi'nin yaklaşık 600 yıllık bir denizcilik mirası olduğunu vurgulayarak, tarihi eserlere sahip çıkmanın ve korumanın gerekliliğini belirtti.

İstanbul'da Yapılacak 10 Yeni Proje

İmamoğlu, kültür ve sanat alanında gerçekleştirilecek 10 yeni proje hakkında da bilgi verdi. Bu projeler arasında yeni müzeler, sanat merkezleri, arkeoparklar, tarihi tiyatroların yeniden perde açması, Feshane'nin 2. etap çalışmaları, iskele kitap kafeleri, tarihi yapıların restorasyonu ve Süleymaniye'nin yeniden ayağa kaldırılması gibi çalışmalar bulunuyor.

Kanal İstanbul ve Tarihi Miras

Kanal İstanbul Projesi'nin yutacağı tarihi alanlara da değinen İmamoğlu, bu projenin Osmanlı dönemine ait önemli miraslara zarar vereceğini ifade etti. Ayrıca, Kanal İstanbul'un yol açacağı tahribata karşı kararlı bir mücadele vereceklerinin altını çizdi. Bu projenin ismiyle bile zihninden sökülüp atılacağını belirtti.

DEM Partisi'nden Koçyiğit: Ülkemizde Tarihin En Büyük Yoksulluk Dönemini Yaşıyoruz DEM Partisi'nden Koçyiğit: Ülkemizde Tarihin En Büyük Yoksulluk Dönemini Yaşıyoruz

Tüm bu açıklamalar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'un tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkma kararlılığını bir kez daha gösterdi.