İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, sokaktaki hayvanların "hayati tehlike oluşturdukları" gerekçesiyle "uyutulma" adı altında katledilmesi yönünde kendi partisinin hazırladığı düzenlemenin büyük tepki çekmesi sonrasında "Tedbir alalım ama ölçüyü koruyalım" dediği ileri sürüldü. İddiaya göre Erdoğan, kendisine yapılan sunumda 'uyutma'ya karşı çıkmayıp "ölçüyü kaçırmama" talimatı verdi.

Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, AKP'nin dünkü MYK toplantısının ardından Erdoğan’a sokakta yaşayan hayvanlara ilişkin düzenleme konusunda bir sunum yapıldı. Sunumda "uyutma yönteminin sokak hayvanlarının hem insanlara hem de birbirlerine zarar vermesini engellemek için en uygun yöntem olduğu" savunuldu; "Bu yolla sadece çocuklar başta olmak üzere insanları değil; zararsız diğer köpekleri de korumuş olacağız” iddiası ile köpek katliamı meşrulaştırılmaya çalışıldı.

Erdoğan’ın ise sunumun ardından “Tedbir alalım ama ölçüyü de iyi koruyalım. Bu haliyle çalışın” talimatını verdiği ileri sürüldü.

TASLAKTA NE ÖNGÖRÜLÜYOR?

AKP'nin yerel seçim kaybı sonrasında gündeme aldığı düzenlemede Hayvanları Koruma Kanunu’nda sekiz maddede değişiklik öngörülüyor. Türkiye çapında sokaktaki tüm sahipsiz hayvanların toplatılıp barınağa götürülmesi, hasta ve saldırgan olanların yanı sıra bir ay içinde sahiplendirilmeyenlerin katledilmesi yönündeki madde kamuoyunda büyük tepki çekti.

MHP ile BBP'den katliam düzenlemesine destek gelse de, CHP ve DEM Parti'nin yanı sıra Yeniden Refah'ın da karşı çıkması dikkat çekmişti. CHP lideri Özgür Özel, pandemi öncesinde kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporuna dikkat çekmişti. Özel, AKP dahil Meclis'teki tüm partilerin kabule ettiği bu raporda sokaktaki hayvanların öldürülmesine karşı çıkıldığını, kısırlaştırmanın tavsiye edildiğini ve kısırlaştırma programı için de finansman modelinin belirlendiğini hatırlatmıştı.

Tepkiler büyürken, AKP'nin "uyutma" adı altında katliam önerisinden geri adım atmaya hazırlandığı ileri sürülmüş ama partiden veya yetkililerinden resmi bir açıklama gelmişti. Artıgerçek