Operasyonlar Detaylarıyla Yürütüldü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından arama kaydı olan kişilere yönelik 4 gün süren Çember-17 operasyonları düzenlendi. Yol aramaları, ev ve iş yerleri baskınları ile kimlik kontrolleri yapılan operasyonlarda, arama kaydı bulunan 2.756 firari yakalandı.

Yakalanan Kişilerin Profili

Yakalanan 2.736 kişinin 5 yıla kadar, 14 kişinin 5 ile 10 yıl arası ve 6 kişinin 10 yılı aşkın süredir arandığı belirlendi. Bu kişilerden 456'sının hırsızlık, 398'inin narkotik, 316'sının kaçakçılık ve organize suçlar, 228'inin dolandırıcılık, 96'sının yağma, 75'inin cinsel suçlar ve 30'unun cinayet suçlarından arandıkları tespit edildi.

Türkiye Avrupa'da En Çok Hükümlü ve Tutukluya Sahip Ülke Türkiye Avrupa'da En Çok Hükümlü ve Tutukluya Sahip Ülke

Çember-17 Operasyonunda Elde Edilen Sonuçlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, operasyonlar neticesinde birçok aranan kişi adaletin önüne çıkarılmış, toplumun güvenliği anlamında önemli bir adım atılmış oldu. Çember-17 operasyonlarının başarıyla tamamlanmasının ardından suçla mücadelede daha etkin bir yol izleneceği belirtildi.