• USD 32,99
  • EUR 35,82
  • ALTIN 2.529,53
  • BİST100 10.891
  • BTC 67.700

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Hapis İstemli Davası Erteledi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak ve 7 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı dava yine ertelendi. Davada, İmamoğlu dahil yedi kişiye, 'kamuyu 250 bin lira zarara uğratmak' suçlaması yöneltiliyor.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Yargılandığı Davanın Duruşması Ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte yedi kişinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, duruşmayı 31 Mayıs tarihine erteledi.

İddianame İle İlgili Detaylar

İmamoğlu’nun, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde, 29 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşen bir ihaleyle ilgili İçişleri Bakanlığı inceleme başlatmıştı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’nin hazırladığı rapor, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti.

Özel: Sahiplendirilmeyen hayvanlara ötanazi cinayettir Özel: Sahiplendirilmeyen hayvanlara ötanazi cinayettir

Raporun ardından hazırlanan iddianamede, kamunun 250 bin lira zarara uğratıldığı iddia edildi ve İmamoğlu dahil yedi kişi hakkında 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak istendi.

Dava Dosyasındaki Diğer İsimler

İmamoğlu ile birlikte aynı dosya kapsamında Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam da yargılanıyor.

Savcının Talebi

Bir önceki duruşmada savcı, İmamoğlu hakkında mahkemeye zorla getirme kararı çıkarılmasını talep etmişti. Ancak mahkeme bu talebi reddetmişti.

Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar