Memur-Sen'den Harcamalara Karşı Çağrı: İsrafa Son Verin Memur-Sen'den Harcamalara Karşı Çağrı: İsrafa Son Verin

Hazine ve Maliye Bakanlığı İşletmeleri IBAN Yoluyla Gelen Transferler Konusunda Denetliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm işletmelerin hesaplarına IBAN yoluyla gelen transferleri incelemeye başladı.

Ödemelerinde Belge Vermeyen İşletmelere Yüksek Cezalar!

Bu inceleme kapsamında, ödemeyi banka hesabından alıp fiş vermeyen işletmelere her bir fiş için 3.400 TL, fatura vermeyen işletmelere ise her bir fatura için 3.400 liradan az olmamak üzere belgede yer alması gereken tutarın yüzde 10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesilecek. Devleti vergi kaybına uğrattıkları için vergi incelemesi yapılacak.

Denetlenen Alanlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sadece işletme sahiplerinin değil yakınlarının ve çalışanlarının hesapları ile kiralama yoluyla kullanılan hesapları da denetliyor. Banka hesap hareketleri, tapu ve araç sicilleri gibi verilerden yola çıkılarak gerçek kazançlarını beyan dışı bırakanlar denetim kapsamına alınıyor.

MASAK Mevzuatı Çerçevesinde İncelenen Hesaplar

Kiralama yoluyla edinilen banka hesapları da MASAK mevzuatı çerçevesinde terörün finansmanı, kara para aklama, yasa dışı bahis gibi suç unsuru barındıran eylemler kapsamında inceleniyor.

Ticaret Bakanlığı'nın Uyarısı

Ticaret Bakanlığı da IBAN kiralama ilanları başta olmak üzere sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı "Bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermek, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu'na göre suç teşkil ediyor" uyarısında bulunmuştu. DUVAR