Özgür Özel Sorumluluğu Üstlendi: 'Sandığı Getir, Yükü Biz Taşıyacağız Özgür Özel Sorumluluğu Üstlendi: 'Sandığı Getir, Yükü Biz Taşıyacağız

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), resmi olmayan sonuçlara göre Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) Belediyesi'ni kazandı. DEM Parti’nin eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil, 10 bin 730 oy aldı. AKP’nin adayı ise 7 bin 420 oy aldı. Seçimi kazanan eşbaşkanlar, parti binası önündeki kitleye teşekkür etti. 
 
SEÇİM SONUÇLARI MUHSİN MELİK’E ADANDI 
 
Yeşil, "Tüm Hilvanlılara teşekkür ediyoruz. Bizler bu zaferi en çok da Hilvan kadınlarına borçluyuz. Kadınlar özelinde tüm Hilvan halkına kutlu olsun" dedi. 
 
Paydaş ise, “Hilvan üzerindeki bu tecridi hep beraber kaldırdık. 5 yılı aşkın süredir bu zihniyet sadece kendi yandaşlarına hizmet etti. Biz yarından itibaren tüm Hilvanlılara hizmet edeceğiz" diye kaydetti. 
 
Paydaş, seçim sonuçlarını 30 yıl önce katledilen Kürt siyasetçi Muhsin Melik’e adadıklarını belirterek, “Hilvan'ı ona müjdeliyoruz. Bu halk hiçbir menfaat beklemeden karşılıksız olarak beş aydır gece gündüz demeden bu zihniyeti kırmak için mücadele verdi ve müjdeyi verdi bize. Bu seçimin kazananı gençlik ve kadınlardır. Bugün çok anlamlı bir gün. Dün de bildiğiniz gibi ilki cenazemizi defnettik. Ondan dolayı kutlama yapmayacağız. Sessiz ve sakin bir şekilde dağılacağız. Mazbatamızı aldıktan sonra uygun bir tarihte kutlamamızı Hilvan'da yapacağız" şeklinde konuştu.