HESOB Başkanı Muharrem Tekin'den Sınır Kapılarındaki Sorunlar için Çağrı

HESOB Başkanı Muharrem Tekin, insanların refah seviyesini yükseltmek ve ilde yaşam kalitesini artırmak için sınır kapılarındaki sorunların giderilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Tekin, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak'ın Hakkari ziyaretini değerlendirdi ve şunları söyledi:

Sorunların Giderilmesi İçin Çalışmalar

Başkan Tekin, yıllardır gümrük kapıları ile ilgili sorunları gündeme getirdiklerini ve son olarak Ankara'da yapılan görüşmelerde bu sorunları aktardıklarını dile getirdi. Ticaret Bakan Yardımcısı ve Gümrük İdareleri Genel Müdürlüğü yetkililerinin ilimizi ziyaret ettiğini ve gümrük kapılarındaki eksiklikleri yerinde tespit ettikten sonra Meslek Oda Başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdiğini belirtti.

Başkan Tekin, Haklı ve yasal taleplerini şu şekilde sıraladı:

Hakkari'de Cisim patlaması sonucu Hayatını Kaybeden Düzen, defnedildi Hakkari'de Cisim patlaması sonucu Hayatını Kaybeden Düzen, defnedildi
  • Üzümlü ve Derecik Sınır Kapılarının altyapısının yapılması ve modern hale getirilmesi
  • Derecik Sınır Kapısının altyapı sorunu çözülene kadar haftanın 7 günü açık olması
  • Üzümlü ve Derecik Sınır Kapılarının mesai saatleri içinde açık olması ve yaz aylarında çalışma saatlerinin uzatılması
  • Tek pasaport gişesinin sayısının arttırılmasıyla oluşan kuyrukların önlenmesi

Umudumuz ve Beklentimiz

Başkan Tekin, Ticaret Bakan Yardımcısının taleplerin haklılığını kabul ettiğini ve çözüm için çalışmalar başlatacağını söyledi. Halkın ve iş insanlarının beklentisinin bu ziyaret sonucunda oluşacak gelişmeler olduğunu vurguladı.