COLEMERG / HABER / MİMAR KAYA

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Meclis Başkanı Nazım Demir'in 2019 yılında CHP il başkanlığına atanmasının ardından Melis Başkanlığına seçilen iş insanı Mahir Çallı, ani bir kararla görevinden istifa etti.

Yaklaşık 3 yıldır yürüttüğü Meclis Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Çallı,” HATSO Yönetim Kurulu Başkanının tüm yönetimin görevini üstlenmesini ve odaya bağlı üye esnafa feri hareketlerinden ötürü istifa ettiğini” söyledi.

Meclis Başkanı Çallı’nın Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına verdiği istifa dilekçesinde,” Dünya ve Ülkemiz genelinde amansız olarak yaygınlaşan Covid-19 salgın hastalığı sebebiyle ülkemiz ve ilimiz genelinde çok zor bir süreçten geçmekteyiz” dedi.

“Esnafımıza Katkı Sağlayamadık”

Üç yıl boyunca büyük onurla görevini yürütmekte olduğum Meclis Başkanlığım döneminde,” Esnafımıza herhangi bir etkileyici katkı sağlayamadık. Ayrıca Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı gerek üyelerine gerekse esnaflarımıza katkı sağlayabilecek adımlar atamadı. Başkanın ferah günde herkesin başının çaresine bakabileceği, zor zamanlarda desteğe ihtiyacı olduğunu unuttu. Oda Başkanımız gerek esnafımıza gerek üyelerimize fevri davranışlar sergilemiş, bu davranışlar bizleri de pasivize ederek esnafımıza oda olarak destekleyici ve tatmin edici bir süreç yürütemedik. Maddi ve manevi tüm girişim ve adımlarda yönetim kurulu başkanımızın kendisinin tek başına tüm üye arkadaşlarımızın dahil görevini üstlendiğini gördük”

“Projelerimiz Pandemi Bahanesiyle Durduruldu”

Hiçbir makamın kimseye ait olmadığını anımsatan Çallı,” 3 yıllık görev süresi boyunca, aktif bir üyelikten ziyade sadece odanın tüm ihtiyaçlarına cevap verilmesi gereken tamamlayıcı bir üyelik sistemine geçildiği anlaşılmıştır. Odamızın seçim sürecinde esnafımıza vaat ettiği icraatları ve gelecekte uygulamaya geçireceğimiz proje ve sözlerimizi pandemi süreci bahanesiyle esnafımıza mahcubiyet yaşayacağım kanısına vardığımdan dolayı meclis başkanlığı görevimden istifa ettim” diye konuştu.

Hakkari'de Aşçı Adayları Hünerlerini Sergiledi Hakkari'de Aşçı Adayları Hünerlerini Sergiledi