Sağlıkta şiddet olaylarına her gün yenileri ekleniyor.

Hakkari Van Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, önceki gün Van'da aile sağlığı merkezinde görevli Dr. Ömer Demir'in rapor isteyen bir kişinin saldırısı sonucu parmağının kırıldığı, dün de Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Ahmet Dursun'un daha önce de bir sağlık çalışanını darp ettiği belirtilen bir kişi ve yakınları tarafından darp edildiği hatırlatıldı.

Bugün de Van'da aile sağlığı merkezinde görevli Doktor Musa Peker'in 67 yaşındaki hastanın saldırısı sonucu burnunun kırıldığını ve ameliyat edileceğini açıklayan Tabip Odası, şiddet vakalarının sağlık sisteminin bir numaralı sorunu haline geldiğine dikkat çekti.

'DİĞER HASTALARIN SAĞLIĞA ERİŞİMİNİ ENGELLİYOR'

Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı

Soruna çözüm bulunmasını isteyen Tabip Odası şu çağrıyı yaptı:
"Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı'nın, bölgede de valiliklerin her geçen gün artan bu sağlık şiddetine bir an önce bir çözüm bulmasını umuyoruz. Sağlıkta şiddet olaylarının artması diğer vatandaşların sağlığa erişim hakkını engellemektedir. Aynı zamanda sağlık personelinin moral ve motivasyonunu tamamen bozmaktadır. Sağlıkta şiddet olaylarının hiçbir önlem alınmadan bu şekilde devam etmesi halinde doktor ve sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemleri dahil olmak üzere tüm kanuni haklarını kullanacaklarını yetkililere önemle duyuruyoruz."