Gazi Mahallesinde yaşayan vatandaşlar girişi olup, çıkışı olmayan sokak yolunun açıklaması için çağrıda bulundu.

Mahallede yaşayan vatandaşlar yolun açılmaması halinde 31 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimlerde oy kullanmama kararı aldı.

Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor

Mahalle sakinleri özelikle kış mevsiminde gelmesi ile birlikte birçok sorunları karşılaştıklarını belirtiler.

Uzun yıllardır hiçbir yetkiliye seslerini duyuramadıklarını ifade eden mahalle sakinleri yollarının yapılmaması halinde seçimlerde hiçbir partiye oy vermeyeceklerini ifade etti.

Mahallede yaşayan vatandaşlar sokağın girişine engel olan vatandaşa ait olan evin sahibini ikna ettiklerini, evinin yıkılıp mahalle yol gelmesi için fakat vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirti.

Mahallede vatandaşlar adına açıklamada bulunan Mahallesi Muhtarı Nihat Yür, mahalle sakinleri ile birlikte 2010 yılında yolu açtıklarını söyledi.

Sokağın son noktaya geldiğini ve sokağın başında vatandaşa ait ev ve arsa olduğu için yol açamadıklarını kaydetti.

Mahallede yolun açılması için  yolu kapatan evin istimlak edilmemesi ve vatandaşın zarar görmemesi gerektiğini ifade etti.

Ev sahibinin de rızasını aldıklarını belirten Yür, açıklamanın devamında şunları aktardı.

‘’ Evin ve arsanın istimlak edilmesi halinde 1023 nolu girişi olan ve çıkışı olmayın yolun Gazi Mahallesi Kırk Kontular yolu ile bağlanacak. Sokakta yaklaşık 100 ev var. Bizler bu sokağın yolunun açılmasını istiyoruz.’’

Mahalle sakinlerinden Hekim Eren ise yolun medeniyet olduğunu fakat bu mahallede medeniyetin olmadığını söyledi.

Mahalleye ambulans, itfaiye girmediğini ifade eden Eren, konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

‘’ Yarın sabah eğitim öğretim başlıyor. Çocuklarımız sadece patika yolunu kullanıyor. Patika yolları mevsim kış olduğu için çocuklara okula gitmekte zorlanıyorlar.

Son 20 yıldır mahalleye gelen her siyasetçinin kendilerine sürekli yol yapacaklarını fakat seçildikten sonra  bizleri unutuyor . Seçildikten sonra istediği gibi lüks hayat yaşıyor. Ben yine mahallemde aynı sorunları yaşıyorum. Biz bunu kabul etmiyoruz. Gelecekler buraya. Sadece bu sokakta yaşayan yaklaşık 800 tane vatandaş var. Bizler oy kullanmayacağız ve seçimi boykot ediyoruz. Bizlere oy için kimse gelmesin. Çektiklerimizi ancak biz bilyoruz bu mahallede. Benin tansiyon hastam var. Mahallede engelli kardeşlerimiz, yaşlılarımız var. Hiçbir şekilde bunları hastaneye götüremiyoruz. Buradan sesleniyoruz. Nerede ilin valisi ve yeni seçilecek belediye başkan adaylar? Hangi vaatleri var bunların bize . Belediye siyaset yeri değildir. Hizmet yeridir. Bizlere hizmet verecekse gelsinler. Bizler sorunumuz hal olmadığı sürece sandığa gidip oy kullanmayacağız.’’

Mahalle sakinlerinden Necmettin Yakar ise 2010 yılından beri sokağa yol açılmasına rağmen yolun tek girişli olduğunu söyledi.

Mahalle olarak sürekli sıkıntı ve mağduriyet yaşadıklarını belirten Yakar, yol üzerinde bulunan vatandaşa ait  evin, vatandaş mağdur edilmeden açılamasını istediklerini dile getirdi.