DEM Parti Hakkari Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) Ulu cami yanında '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kapsamında şölen düzenledi. 

Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama

“Bi Jin Jiyan Azadî ve ber bi 8’ê Adarê ve dimeşin (Kadın yaşam özgürlük talebiyle 8 Mart’a doğru yürüyoruz)” şiarıyla düzenlenen şölene kadınlar, ulusal kıyafetlerini ve yeşil, kırmızı ve sarı renkli kofilerini takarak katılım sağladı. 

Kadınlar, “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla şölenin yapılacağı alana doğru yola koyuldu. 

Soğuk hava, yağmur ve çamura rağmen alana gelen kadınlar, tüm olumsuz hava koşullarına aldırış etmeden halaya durdu.  

KADINLAR İÇİN BİRLİK VE MÜCADLE VURGUSU 

Kadın özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından başlayan programda ilk olarak konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, 2015’ten bu yana Hakkari'de kadınlar üzerinde kirli özel savaş politikaları yürütüldüğünü belirterek, “Kadınları içeri tıkamak ve tüm alanları erkeklere bırakmak istediler. Kadınlar 8 Mart’la her yeri renkleriyle süslediler. Kadın mücadelemiz sonuna dek sürecektir. Yaşasın kadın mücadelemiz ve yaşasın kadınların birliği” dedi. 

Ardından Konuşan Belediyesi Eşbaşkan adayı Viyan Tekçe, “Biz kadınlar toplumun temel taşıyız. Bilim de, sanatta, politikada ve iş dünyasında başarı elde edecek güce sahibiz. 8 Mart, Kadın düşmanı kayyımların, kapattıkları bütün kurumlarını geri almak için birlik günüdür” diye konuştu.  
 
‘GÜÇLÜYÜZ’ 

Kürt özgürlük mücadele ve kadın özgürlük mücadelesinin birlikte olduğun için büyük bir güce sahip olduklarını söyleyen DEM Parti Şırnak Milletvekili Newroz Uysal, “Özgür bir toplumun inşası için, hakikatin ve yaşamının arayışındayız. Sayın Öcalan 25 Yıldır ağırlaştırılmış bir tecrit altındadır. 3 yıldır sayın Öcalan’dan haber alınmamasına rağmen, kadın özgürlük mücadelesi için söyleyeceği önemli sözler var. Bunu için taciz, tecavüz ve kadın katliamlarına karşı mücadelemizi büyütüyoruz. Kadınlar olarak direnişimizle ve mücadelemizle her zaman her alanda güçlüyüz. Çünkü bağlı olduğumuz değerler bizi daha da güçlü tutuyor” ifadelerini kullandı.  
 
Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan Dengbêj Hediye Kalkan şölende sahne aldı. 

Kalkan seslendirdiği şarkılarla şölene coşku katarken, kadınlar ise şarkılara eşlik ederek halaya durdu. 
Program kötü hava koşullarına rağmen, “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî berxwedana Rojava” sloganlarıyla coşkuyla son buldu.  
I M G 20240307 145512 1

I M G 20240307 145256

I M G 20240307 140016

I M G 20240307 145133