HAKKARİMİZİN MUCİZE KAHRAMANI Ünvanını alan sanat yönetmeni hemşehrimiz Hakkarimizin gururu İsmail AKAR yıllardır ailesi ile beraber yaşadığı Antalya ilini bırakıp halkımızın kendisine '' dön gel '' çağrısına yeşil ışık yakarak Hakkari'ye temelli geri dönüş yapıyor.

Farklı kentlerde yaşamamıza rağmen kardeşliğimizi-ağabeyliğimizi ezeli olarak sürdürdüğümüz sanat yönetmeni İsmail AKAR Hakkari kamuoyuna sunulmak üzere aşağıdaki basın açıklamasını bizlere ulaştırarak halkımıza müjdelememizi talep etti..Nerede yaşarsa yaşasın 7/24 Kalbi beyni ÇÖLEMERG için çalışan İsmail AKAR bu devrim niteliğinde kararı ile bizleri mutlu kılmıştır.

İşte AKAR 'ın duygusal ve sevindirici açıklaması:Öncellikle tüm Hakkari halkımızı saygı sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum.

Bugün yaşantım ile ilgili tarihi bir karar almış bulunuyorum ,bu kararımın en önemli nedeni şudur:Bana Halkımız tarafından sıkça sorulan soru '' maddem Hakkari’yi o kadar seviyorsun neden Hakkariyi bıraktın '' diye devamlı bir telkin yağmuru vardı.

Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı

Evet değerli dostlar Saygıdeğer hemşehrilerim; Hakkariden ayrılışımın nedeni eşimin daha önce yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tedavi amaçlı zorunlu bir ayrılış söz konusu oldu, Malum Hakkari'de sağlık hizmetlerinin yetersizliği bizi doğup büyüdüğümüz ve herşeyden çok sevdiğimiz Hakkariden ayrılmak zorunda bıraktı.

Eşimle evlendiğimiz günden kısa bir süre sonra eşimin artan şikayetleri üzerine van ilinde bulunan 100. Yıl tıp üniversitesi hastahanesinde eşimin tedavisinde sarkom kanseri teşhisi konuldu,

Eşim 5 yıl arayla 2 ameliyat geçerdi bu süreçte Ankara’daki ünlü profesörleri başta olmak üzere Antalya Akdeniz üniversitesi hastanesinde Onkoluji Prof.Dr. SEMA SEZGİN GÖKSU tarafından eşimin tedavisine başlandı.Evet değerli dostlarım; eşimin 20 yıl süren kanser tedavisi nedeniyle yaklaşık 8 yıldır Antalya’ya yerleşmek zorunda kaldım.

Eşimin 20 yılık tedavi sürecinde daha önce Türkiyenin sevilen dizilerinde ünlü sanatçılarla star, atv, ve shov tv ekranlarında o dönem şöhretin ilk adımını atarak teveccühlerinizi kazanmıştım, ancak eşimin bu zor döneminde yanında durarak sosyal ve sanat hayatıma çok uzun bir süre ara vererek çocuklarıma hem annelik hem babalık yaptım.

Eşimin tedavisi için maddi manevi tüm imkanlarımı seferber etim,Bu süreçte Hakkariden uzak olmama rağmen değerli Hakkari halkım İçin elimden gelen hizmetleri sunmaya devam ettim, daha önce doktorların ümidini kestiği eşim sizlerin dualarıyla Allah’ın izniyle 20 yıldır beraber savaştığımız kanser hastalığını yendi. kısmet olursa 8 yıldır eşimin tedavisi nedeniyle ikamet ettiğimiz Antalya'dan sevdalısı olduğum Hakkarime geri döneceğiz.

Yine her konuda, her sorunda halkımız için mücadele devam edeceğimin bilinmesini istiyorum.

Aldığım bu karar şahsıma, aileme ve tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum.kamuoyuna saygılarımla.