Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2016 yılında ilan edilen sokağa çıkma yasakları döneminde gözaltına alınan ve tutuklandıktan sonra yargılandığı davada müebbet hapis cezası verilen Dılhaz Kılıçoğlu 7 yıldır cezaevinde. Dılhaz, Van'da 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra gardiyanları darp ettiği iddiasıyla Konya Ereğli T Tipi Cezaevi’ne sürgün edildi. 5 yıldır ailesinden uzakta tutulan Dılhaz, bu süreçte ailesi ile ne açık ne de kapalı görüşlerde bir araya gelebildi. Dılhaz, yaklaşık 1 aydır da hücrede tutuluyor.

Dılhaz’ın annesi Zahide Kılıçoğlu, oğlunun durumuna ve cezaevlerindeki baskıya dair konuştu.

Cezaevi koşulları

Dılhaz’ın koğuşta radyo kullanması bahane gösterilerek hücre cezasının verildiğini paylaşarak sözlerine başlayan Zahide, “Oğlum dilekçe vermesine rağmen hala suçsuz yere hücrede tutuluyor. Cezaevi koşullarını hepimiz görüyoruz, oğlum hücrede sağlıklı beslenemiyor. Ne kadar iyiyim dese de iyi olmadığını biliyorum çünkü benim üzülmemi istemediği için iyiyim dedi” ifadelerini kullandı.

‘Oğlumun başına bir şey gelecek diye korkuyorum’

Oğlunun bulunduğu cezaevinin uzak olması nedeniyle 5 yıldır Dılhaz’ı göremeyen Zahide, oğlunun can güvenliğinden endişe duyduğunu ekledi. Zahide, “Oğlumun başına bir şey gelecek diye çok korkuyorum. Görmeye gidemiyoruz. Maddi imkanlarımız kısıtlı. Allah bu zulmü kabul etmesin. Sadece bir oğlum çalışıyor, onunla da ancak cezaevine para gönderebiliyoruz” dedi.

‘Ölmeden önce görmek istiyorum’

Zahide, oğlunun hücreden çıkarılmasını isteyerek, şunları dile getirdi: “Oğlum yakın bir yere getirilsin. Zaten tutuklu ama uzak bir yerde olması ne bizim için ne de onun için iyi. Sebepsiz yere hücrede tutuluyor. Hücreden çıkarılmasını istiyorum. Oğlumu göremediğim için bende birçok hastalık çıktı. Artık ölmeden önce son defa oğlumu görmek istiyorum. Öleceksem de oğlumu son defa görüp ölmek istiyorum.”

"Her 10 ilaçtan bir tanesi bulunamıyor" "Her 10 ilaçtan bir tanesi bulunamıyor"

Kaynak; Jinnews