Derecik Sınır Kapısı, seçim günü hizmet verecek Derecik Sınır Kapısı, seçim günü hizmet verecek

Mesajda Gür şu ifadelere yer verdi.

"Değerli Meslektaşlarım,
Bugün 24 Kasım; her hali saygınlık uyandıran, kaderleri gayretlerine âşık, heyecanı ve azmiyle çocuklarımıza ışık saçan, ahlak ve adalet üstüne inşa ettikleri ilim nefesleriyle, irfan pınarlarımız olan öğretmenlerimizin günü. Bugün; çocuklarımızı yarına hazırlarken hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, ömrünü ve hayallerini bu ülkenin evlatlarına adayan, maarif davamızın neferleri, gelecekteki ülke fotoğrafının hazırlayıcıları olan siz, kıymetli öğretmenlerimizin günü.

Milletlerin yaşaması, güçlü ve kudretli hâle gelmesi, öğretmenlerin çaba ve çalışmalarıyla doğrudan ilişkilidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir,” sözündeki sırrın dayanağı da burada aranmalıdır. Milli Eğitim Bakanımız: “Hiçbir model ya da sistem, öğretmenlerimizin evlatlarımıza kattıklarından daha üstün olamaz. Bu nedenle öğretmenlerimizin gelişimi, ülke geleceğinin teminatıdır; zira bir toplum, öğretmeni kadar güçlüdür,” demişlerdir.

Kıymetli Meslektaşlarım, bizler, öyle bir medeniyet ve kültürün mirasçılarıyız ki bilginler, erenler, arifler, ilim, irfan ve sanat sahibi büyük zatlar; her mevkiden, her makamdan bir adım önde olmuş ve bir adım önde tutulmuşlardır. Her zaferin ardında bir dua, her galibiyetin gerisinde bir bilgi ve her fethin ruhunda, elleri öpülesi devrin öğretmenleri yer almıştır.

Sarı Saltuk'tan Ahmet Yesevi'ye; Barak Baba'dan Hacı Bektaş-ı Veli'ye kadar sayısız büyüğümüz, dünden bugüne, ibret ve rahmet çeşmesi olmuş ve doğruluk ateşini nefesleriyle alevlendirmişlerdir. İşte, bu misaller, bizim nasıl bir geçmişi kucaklayarak bugünlere geldiğimizi, fazilet abidesi, ahlak burcu, kalem ve mürekkep sahibi şahsiyetlere, nasıl kıymet verdiğimizi açıkça ortaya koymaktadır. Bu itibarla öğretmen, milli ve manevi değerlerin elçisi, yarının müjdecisi; zihnindeki birikimi, kalbindeki sevgiyle birleştirip aç ve istekli ruhlara aktaran, cehaletin karşındaki engel, önyargıların önündeki bariyer demektir.

Saygıdeğer Meslektaşlarım, “Ülkelerin en büyük sermayesi insan kaynağıdır. İnsan kaynağını yetiştirmenin en etkili yolu da eğitimdir,” diyerek, ilimizde tam bir eğitim seferberliği başlatan, eğitim ve öğretmen sevdalısı Sayın Valimizin himayelerinde, eğitim yatırımları büyük bir ivme kazanırken sportif, sanatsal ve mesleki alanda olduğu gibi akademik alanda da bugüne kadar elde edilemeyen başarılar kazanılmıştır.

Hakkâri Eğitim Ailesi, Sayın Valimizin riyasetinizdeki öğrenme yolculuğunda, karanlığı aydınlığa çevirmek için şehit düşen Ayşenur, Aybüke ve Necmettinlerin miraslarına sahip çıkmaya ve yeni Eren Bülbülleri, Sabri'leri ve Ömer Halisdemirleri yetiştirmeye devam edecektir.

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ahirete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anarken, mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarıma başarılı ve huzurlu bir meslek hayatı temenni ediyor, emekli olmuş öğretmenlerimize de hizmetleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili Öğretmenim, beşeriyet adına, içinizdeki öğretme heyecanını ve isteğini canlı tutan, iyiliği ve sevgiyi yücelten, merhameti ve vicdanı hissettiren öğretme aşkınız, sevdanız ve fedakârlık duygunuz daim, Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun. Sizleri; sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

HAKKARİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLAL GÜR