MEB duyurdu.. 1 nisan günü okullar tatil edilecek MEB duyurdu.. 1 nisan günü okullar tatil edilecek

AKP'nin eski Adıyaman milletvekillerinden Mehmet Metiner, Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaptığı tartışmalı 'Reis' paylaşımını, tepkiler üzerine sildi. Metiner, daha sonra yaptığı bir paylaşımda ise Adıyaman için televizyonlardan yardım istemesi dikkat çekti.

Metiner, Adıyaman'a daha fazla kurtarma ekibi yollanması için çağrıların yükseldiği bir sırada yaptığı paylaşımında, "Adıyaman yalnız değil. Adıyaman'ın arkasında Reis var. Adıyaman Reis'in sevdalı olduğu bir şehirdir. Ölenleri geri getiremeyiz. Üzüntümüz sonsuz. Lakin Adıyaman’ımızı yeniden onaracak Reis’imiz var" demişti.

Metiner'in, "Adıyaman yıkık, Adıyaman yalınız, Adıyaman üşüyor. Kahta'da 48 vatandaşımızı an itibarıyla kaybettik" diye yazan bir kişiye verdiği bu yanıt, tepkiyle karşılananarak sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girmişti.

'MEDYAMIZ ADIYAMAN’I GÖRMELİ'

AKP'li Metiner'in daha sonra yaptığı paylaşımlarda ise Adıyaman için hem medyadan hem AFAD'dan daha fazla yardım istediği görüldü. Paylaşımlardan bazıları şöyle:

"Adıyaman’ımızın hali harap. Hala iklim koşulları dolayısıyla ulaşılamayan yerlerimiz var. Medyamız Adıyaman’ı görmeli. Hükümetimiz daha fazlasını yapmalı. Hala enkaz altında olan hemşehrilerim var. Yüreğimiz kan ağlıyor.


'AFAD'DAN HASSATEN RİCA EDİYORUM'

Televizyonlara sitem: Lütfen Adıyaman’ımızı görmezlikten gelmeyiniz. Adıyaman en ağır zayiatı veren illerimizden biridir. Hala göçük altında olan çok sayıda insanımız var. Hala ulaşılamayan beldelerimiz var. Adıyaman’ı sanki yokmuş gibi görmezlikten gelmek ağrımıza gidiyor.

Adıyaman’ın feryadını duyunuz lütfen..,

Ulaşımda yaşanan sorunların farkındayız… Ama hala ulaşılamayan yerlerimiz var… Göçük altındaki insanlarımıza ne yapıp edip acilen ulaşılmalı… AFAD yetkililerinden hasseten rica ediyorum.., Ekiplerin sahaya ulaşmaları sağlanmalı…"

Kimse kimseye ulaşamıyor. Telefon iletişim aracı olmaktan çıktı. Kimseye ulaşamamak başlıbaşına bir afet. Yakınlarından haber alamamak, ölümden beter. Şikayetlerin iletileceği mercilere ulaşamamak, üzüntüyü derinleştiriyor. Kriz merkezlerine ulaşamayan bize ulaşıyor. Lütfen…"