Irak Parlamentosunda grubu bulunan Kürt partiler, ortak bir açıklama ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin füze, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla bombalandığına dikkat çekerek uluslararası topluma çağrıda bulundu.

"Her 10 ilaçtan bir tanesi bulunamıyor" "Her 10 ilaçtan bir tanesi bulunamıyor"

Açıklamada, “Bu komşu ülkeler tarafından Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğini ilk defa ihlal edilmesi değil. İran ve Türkiye'yi bu ihlalleri durdurmaya çağırıyoruz” denildi.

22 Kasım’daki oturumda parlamentonun ciddi bir tavır alması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, uluslararası toplumu Irak'a saldırılara karşı hava savunma sistemleri sağlama, Birleşmiş Milletler'e de “İran ve Türkiye'nin saldırganlığına karşı net bir pozisyon alma” çağrısı yapıldı.

Öte yandan Salı günü (Yarın) saat 11:00’de toplanacak olan Irak Parlamentosu "Irak’ın egemenliğinin korunması" konulu kapalı bir oturum gerçekleştirecek.

Toplantı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 20 Kasım'da Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Rojava’da çok sayıda bölgeye hava saldırısı düzenlemesi ve 21 Kasım’da, İran Devrim Muhafızlarının Erbil ve Süleymaniye’de İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ) ve İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu’na (Komel) ait merkezlere füze ve İHA saldırısından sonra gerçekleşiyor.