Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı aday Kılıçdaroğlu'nun ATA İttifakı'nın bileşeni olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmesi sona erdi. Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik etti.

Görüşmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırdık. Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı var. Bu çerçevede sayın Genel Başkan arkadaşlarıyla görüşecek" dedi.

DEM Parti Eşbaşkan adaylarından halka 'çözüm' sözü DEM Parti Eşbaşkan adaylarından halka 'çözüm' sözü

Ümit Özdağ ise, "Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı olarak cevaplar aldık. Aldığımız cevaplar neticesinde kurullarımızla değerlendirme yapacağız. Sinan Oğan'la da yine değerlendirme yapacağız. Kısa zaman içerisinde görüşlerimizi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

RELATED VİDEO
Play Video
aa-20230519-31179400-31179398-cumhurbaskani-adayi-ve-chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu.jpg

KILIÇDAROĞLU: ORTAK MUTABAKAT METNİNDEKİ DÜŞÜNCEMİZİ İLETTİM

Kılıçdaroğlu ve Özdağ şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu, “Lütfedip kabul ettiler, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin sorunlarını, dünya sorunlarını bir anlamda masaya yatırdık. Aynı zamanda ben sayın genel başkana Millet İttifakı liderlerinin görüşlerini, ortak mutabakat metnindeki düşüncemizi ilettim. Bazı sorular da sordu genel başkan. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var. Var olan sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Bu çerçevede genel başkan arkadaşları ile görüşecek” dedi.


ÖZDAĞ: KISA ZAMAN İÇİNDE GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ

Ümit Özdağ ise, “Biz de genel başkana ve heyete teşekkür ediyoruz. Sorularımıza ayrıntılı cevaplar aldık. Biz de yetkili kurullarımızla değerlendirmeler yapacağız. Diğer siyasi partilerin genel başkanları ve Sinan Oğan ile de sonrasında tekrar değerlendirme yapacağız. Kısa zaman içinde Türk kamuoyu ile görüşlerimizi paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

yeni-proje-7.jpg

İKİ TUR İÇİN TAVRI MERAK EDİLİYOR

Cumhurbaşkanlığı seçiminde İkinci tur için kilit önem kazanan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a Sinan Oğan'ın da ikinci turda kimi destekleneceği merak ediliyor.

Sinan Oğan'ın kararı merak edilirken, cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Merkezi'ne geldi. Kılıçdaroğlu burada Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ görüşme gerçekleştirdi.

İki isim arasında Zafer Partisi'nin başını çektiği ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur seçimlerindeki tavrının konuşulması bekleniyor.