Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi ve Tevgera Jinen Azad (TJA), Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentinde Gazeteci ve Jineoloji Editörü Nagihan Akarsel’in katledilmesini Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde protesto etti. Protesto eylemi başladığı anda polis herhangi bir uyarı yapmadan kadınları kalkanlarla çembere aldı. Polis, daha sonra gazetecileri de alandan zorla çıkardı. Gazetecilerin alandan çıkarılması ardandan kadınlar darp edilerek gözaltına alınmaya başlandı.

Darp edilen kadınlar “Jin Jiyan Azadi” sloganı ile polis müdahalesine tepki gösterdi. Protesto eylemi düzenlemek isteyen yaklaşık 30 kadın gözaltına alındı. Polisler, kadınların gözaltına alınması esnasında haber takibi yapan kadın gazetecilere de küfretti.

Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak?

Protesto eylemi düzenlemek üzere operanın önünde gelen HDP Gençlik Meclisi üyeleri gözaltı işlemine tepki göstererek, Kadıköy sokaklarında yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, “Nagihan Akarsel ölümsüzdür” sloganı yanı sıra İran’da süren halk başkaldırısına dair de sloganlar atıldı. Gençler, sık sık “Biji Berxwedana Rojhilat” sloganı attı. (MA)