Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonundan düzenlenen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kongrede mali ve faaliyet raporunun okunması ile devam etti.

Tek liste ile girilen kongreden mevcut Başkan Yaşar Yorulmaz yeniden seçildi. Kongrede yeniden güven tazeleyen Yorulmaz, kendinin tekrar göreve layık gören herkese teşekkür etti. Seçimlere kısa bir süre kaldığını belirten Yorulmaz, Genel Başkanları Meral Akşener’in demokrasi örneği ile 81 il ve bütün ilçelerde kongre kararı aldığını ifade etti.

Yorulmaz, konuşmasının devamında şunları kaydetti.
‘’ Bende il ve ilçe teşkilatlılarından yapmış olduğum görüşme ve istişarelerle tekrar il başkanlığına devam etme kararını aldım. Bu karar partimiz için hayırlara vesile olur. Görevde bulunduğum 4 yıllık süre zarfından ilçe ve beldelerde teşkilatlanmayı kurdum. Mahalle ve köylerde büyük oranla temsilcilikler atadık. Seçim sandık başkanlarının büyük bir bölümünü atamasını yaptık.

4 yıl başkanlık sürecinden vatandaşlarımızın iyi günde, kötü günde yanlarında olduk. Vaktimiz ve gücümüz yettiğince İYİ Parti Hakkari teşkilatı olarak cenazeler katılarak, vatandaşlarımızın acılarına ortak olduk. Dini bayramların kutsallığı çerçevesinde Hakkari’de yaşayan tüm vatandaşlarımızla gönül bağı kurduk. Partimiz iktidara hızlı adımlarla koşmaktadır.

Yaklaşan seçimlerde inşallah 13 .Cumhurbaşkanı millet ittifakı seçecek. Hakkari’de milletvekilimiz çıkacaktır. Az kaldı mayıslar bizim olacaktır. Coğrafi ve insanı olarak dünyanın en güzel şehir olan Hakkâri’miz iki ülkeye sınır ile yer altı zenginlikleri ve doğası, iklimi ile harika bir şehir.

Ne yazık ki Hakkari son 30 yıldır, sahipsiz bırakıldı. Son 20 yıllık AKP iktidarında tamamen sahipsiz bırakılarak kaderine terk edildi. İktidar elindeki imkanları ya kendi akrabalarına ya da ihtiyacı olmayan kişilere peşkeş çekti. Zira Hakkarimiz insanı ile genci ile , yaşlıyla sahiplenmeye ihtiyacı vardır.

Uğraşımız siyaset , siyasetçinin işi kendisinin dışında memleketini, vatanını , milletini , etnik köken, bölge farklılığı göz önüne almadan düşünmek olmalıdır. Bizim siyaset anlayışımız bu doğrultuda yapılan bir siyasettir.

Hakkari'de seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirildi Hakkari'de seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirildi

İYİ Parti iktidarında biz bu memlekete sahip çıkacağız. Bize oy veren, vermeyen herkesi kucaklayıp, Hakkârimizi nezih bir şehir haline getirip ,göç veren bir il değil iş ve aş veren bir şehir haline getireceğiz. Ne yazık ki yıllardır Hakkâri’de işsizlik ve imkânsızlık yüzünden batıya ve Avrupa’ya giden gençlerimiz var. 20 yıldır devletin kapılarını açmadığı insanımız var. Bu vatandaşlara sahip çıkıp, devletimizin yanlarında olduğunu hissettireceğiz.

Esendere ve Üzümlü sınır kapılarını tam teşekkülü faaliyete koyarak insanımıza bir ticaret kapısı açacağız. İpek yolunu faaliyete getirip kalıcı yatırımlar yapacağız. Yüksekova ilçemizde temeli atlına organize sanayi bölgesinin faaliyete geçirip devlet destekli yerli ve yabancı yatırımcıya , üretime geçirerek iş imkanı elde edeceğiz. Bu duygu düşüncelere hepinizi kongremize katıldığınız için teşekkür ederim. ‘’

Kongreye İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi 57. Hükümet Bayındırlık ve İskan Bakanı Prof. Dr. Abdulkadir Akçam, CHP Hakkari Eski İl Başkanı Nazım Demir, Deva Partisi İl Başkanı İbrahim Piruzbeyoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Hurşit Taş, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ali Özer, Saadet Partisi İl Başkanı Rahmi Çiftçi,

Gelecek Partisi İl Başkan Vekili Kitan Tan, Emekli Vali İsmet Bayhan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Önal, İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Bayhan, kanaat önderleri ve partiler katıldı.

Kongrenin sonundan İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi 57. Hükümet Bayındırlık ve İskan Bakanı Prof. Dr. Abdulkadir Akçam yeniden güven tazeleyen Başkan Yorulmaz ve ekibini tebrik etti.

d0705982-6a46-46aa-86d9-97eb7d67e994.jpg8d126e47-64c1-4885-bdd8-31e54e3f1c0e.jpgbbc3c534-ac1a-4527-a14a-dd4242edec58.jpgbaskan-yorulmaz-001.jpg