HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, İranlı kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek için Meclis'te basın toplantısı düzenledi ve kürsüde saçlarını kesti.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında; İran'da, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin 'başörtüsü kurallarına uymadığı' gerekçesiyle 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra ölümünün ardından tüm dünyada kadınların isyanda olduğunu ifade etti.

Ersoy konuşmasında “Erkek egemen baskılara karşı da, nasıl yaşayacağımızı dikte eden rejimlere karşı da, kendi yaşamlarımızı birlikte savunacağız, birlikte direneceğiz” dedi.

MAKASLA SAÇLARINI KESTİ

Ersoy sonrasında eline makası alarak saçlarını kesmeye başladı ve keserken de şu sözleri sarfetti: “Mahsa Amini için, 17 yaşında katledilen Nika için ve Nagehan Akarsel için, evli olduğu hakim erkek tarafından katledilen İlksen Tüzün için ve erkek devlet şiddetiyle katledilen tüm kadınlar için... Türkiye'de ve dünyanında dört bir tarafında direnen kadınlar için kestiğimiz bu saçlarımızı yarın özgür günlerde hep birlikte savuracağımızı da biliyoruz.”

Yeni protokol imzalandı.. Banka Promosyon listesi güncellendi Yeni protokol imzalandı.. Banka Promosyon listesi güncellendi

“Buna başta kadınlar olmak üzre herkes emin olsun. İran'da Türkiye'de Türliye'de her yerde eşitlik ve özgürlük istiyoruz” diyen Ersoy sözlerini de “Dünyanın dört bir tarafında haykırıyoruz: Kadın, yaşam özgürlük. Jin, jiyan azadi” diyerek bitirdi.