Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, 10 Şubat’ta startını verdikleri “Kadınlar için adalet” kampanyasının, "Kadın yoksulluğuna hayır" şiarlı ikinci ayağını başlattıklarını, gerçekleştirilen basın açıklamasıyla duyurdu.

Kampanyaya ilişkin HDP İstanbul İl Örgütü’nde yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü İdil Uğurlu, HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Hüda Kaya, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Kadın Koordinasyonu üyeleri ve bileşenleri katıldı. Toplantının yapıldığı salona ise kampanyanın ana sloganı olan “Kadın yoksulluğuna hayır” ve “Em Xizaniya Jinan Qebul Nakin” yazılı mor pankartlar asıldı.

OPERASYONA TEPKİ

Ayşe Acar Başaran, konuşmasına sabah saatlerinde Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyona dikkat çekerek başladı. Uzun süredir AKP-MHP ittifakının kadın mücadelesine sistematik saldırı gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ayşe, tekçi, militarist cinsiyetçi zihniyetle mücadele eden kadınlara geri adım attırılmaya çalışıldığını vurguladı. Ayşe, “Operasyonda arama yapılan adreslerin biri de Rosa Kadın Derneği idi. Hiçbir yönetici bulunmadan, kadınların gizli tutulması gereken belgelerine kadar arama gerçekleştirildi” diye konuştu.

Sedyeyle cezaevine götürülen Yıldız için AYM'ye başvuru Sedyeyle cezaevine götürülen Yıldız için AYM'ye başvuru

İKTİDARIN KARŞISINDAKİ EN BÜYÜK BARİKAT: KADINLAR

Operasyon sonucu aralarında Jinnews muhabiri Beritan Canözer’in de bulunduğu 22 kadının gözaltına alındığını anımsatan Ayşe, “Rosa Derneği’nin kurucu üyesi olan Ayla Akat hala tutuklu. İktidar, rejiminin karşısındaki en büyük barikat ve engeli kadınları gördüğü için darbe gerçekleştiriyor. Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Kadınların mücadele tarihi büyük bedellerle doludur. Kazanımların hiçbiri altın tepside sunulmadı. Bu saldırılar da ne bize ne kadın mücadelesine geri adım attıramaz. Bütün kadınları bu mücadeleyi sahiplenmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.