22 yaşındaki Jina Emini, geçen hafta İran’ın başkenti Tahran'da ahlak polisi tarafından "uygunsuz kıyafet" giydiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra komaya girmiş ve hayatını kaybetmişti.

Reuters’in yarı resmi Tesnim haber ajansına dayandırdığı habere göre, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Kürdistan eyaleti temsilcisi Abdülrıza Purzahabi, Emini'nin ailesini dün iki saatliğine ziyaret etti. Purzahabi'nin açıklamaları devlet haber ajansı tarafından yayınlandı.

Amerika’nın Sesi’nin Reuters’ten aktardığına göre Purzahabi, Emini'nin ailesine, "İhlal edilen hakların savunulması için tüm kurumların harekete geçeceğini" ve Hamaney'in de Emini'nin ölümünden "üzüntü duyduğuna" şüphesi olmadığını söyledi.

"Bu anlayış ve ailenizin iyi niyetiyle toplumun maruz kaldığı bu travmanın düzeltileceğini umuyorum" diyen Purzahabi, "Emini'nin ailesine söz verildiği gibi nihai sonuca kadar kendisinin ölümüne ilişkin meseleleri takip edeceğim" şeklinde konuştu.

İran polisi, ahlak polisi tarafından gözaltında tutulan diğer kadınlarla beraber beklemede olan Emini'nin hastalandığını öne sürmüştü.

53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi 53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Ahlak polisi, İranlı kadınların başlarını örtmeleri ve bol kıyafetler giymeleri konusundaki sıkı kuralları uygulamakla yükümlü.

Ancak babası, kızının hiçbir sağlık sorunu olmadığını, bacaklarında morarmalar olduğunu söyleyerek kızının ölümünden polisi sorumlu tutmuştu.