14 Mayıs’ta gerçekleşen milletvekilliği seçimlerinde Hakkari'de yüzde 62.45’lik oy oranıyla seçilen Yeşil Sol Parti’nin 3 milletvekilinin mazbatası verildi.

Hakkari'de milletvekilliği seçimlerinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 95 bin 810 oyla yüzde 62,45; AKP, 31 bin 644 oyla yüzde 20,23; CHP, 11 bin 86 oyla yüzde 7,25 aldı. Bu sonuçla Yeşil Sol Parti, 3 milletvekilinin 3’ünü de alırken, AKP'liler tarafından sandık sonuçlarına dair üst üste yaptığı itiraz başvuruları reddedildi. Tüm itirazların reddedilmesinin ardından Yeşil Sol Parti Colemêrg 3 vekilini garantiledikten sonra bugün mazbatalarını aldı.

Mazbata alma işlemine Yeşil Sol Parti milletvekili Vezir Coşkun Parlak Antalya’da seçim çalışmalarında olduğu için yerine HDP İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez Hakkari Valiliğinde bulunan il seçim kurulunda aldı.

OYUNLARI VE HİLELERİ TUTMADI

Alınan mazbataların ardından konuşan Yeşil Sol Parti Hakkari milletvekili Öznur Bartın, 14 Mayıs seçimlerinde halk Colemêrg'te iradesini göstermiş ve vekillerini sahiplenmiş olduğunu söyleyerek, “Her alanda çalışan emekçi kadınlar, genç arkadaşlarımız, kanaat önderleri ve STK her anlamda bize destek sunan değerli halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her türlü baskıya rağmen bir dönemden bahsederken şunu söyleyebiliriz ki, irade kırmaya, türlü oyunlar sergilemeye çalıştılar senaryolar çizdiler ama oyunları da, hileleri de tutmadı halkın iradesi yine bu zaferi elde etti. Bugün mazbataları alarak halkımıza takdim ediyoruz.

Herkese emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca dünden bugüne yapılan siyasi soykırımlar hepinizin de tanık olduğu gibi seçim sürecinden önce veya hemen sonrasında yine halkın iradesini kırmaya dönük operasyonlar olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu tür yaklaşımlarla, hileler ve oyunlarla yıldırma politikalarıyla asla bizimle baş edemeyeceklerini buradan bir kez daha beyan ediyoruz. Gözaltına alına arkadaşlarımızın biran önce bırakılmalarını talep ediyoruz” dedi.

‘SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONLARI COLEMÊRG HALKINI KORKUTMAZ’

Ardından konuşan milletvekili Onur Düşünmez, Hakkari'de tüm halkın takdiriyle 3-0 yaptıklarını vurgulayarak, seçim süresi boyunca kendilerini destekleyen, seçim çalışmalarına katılan ve oylarını kullanan tüm halka teşekkürlerini sundu. Kirli oyunlar oynayarak 3 vekilin gasp edilmeye çalışıldığını ifade eden Düşünmez, “Elimizden galibiyetimizi almaya çalıştılar ancak başarılı olamadılar. Sonuç göründüğü gibi 3-0 aldık. Bugün sabah saatlerinde bir siyasi soykırım operasyonu ile karşılaştık siyasi gerekçelerle ve içi boş dosyalarla gözaltına alındılar ve hala da ifade işlemleri devam eden arkadaşlarımız var. Bu yönüyle bizi yıldırmaya çalışacaklarını düşünüyorlar Hakkari halkı her zaman iradesine sahip çıktı bugün de çıktı. 28 Mayıs'ta yapılacak olan seçimde de iradesine sahip çıkacaktır.

Başkan Dündar Çukurca Belediyesinin toplam borcunu açıkladı Başkan Dündar Çukurca Belediyesinin toplam borcunu açıkladı

Siyasi soykırım operasyonları Hakkari halkını korkutacak şeyler değildir. Bunu devreye sokan akıl bunu bilsin ki Hakkari halkı bugüne kadar korkmadı bundan sonra da korkmayacaktır. 28 Mayıs'ta faşizme karşı büyük bir mücadele bizi bekliyor bu sınavda da Hakkari hakkı alnın akıyla çıkacaktır. Biz faşizmi yeneceğiz bunu da buradan bir kez daha belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Mazbatalar alındıktan sonra milletvekilleri partililerle birlikte zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde HDP İl Örgütü binasına geçti.