Hakkari Barosu 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimler de Hakkâri Belediye Eşbaşkanı olarak seçilen ve yerine kayyum atandıktan sonra bir süre tutuklu kaldıktan sonra yargılaması devam eden eski belediye eşbaşkanı Cihan Karaman'ın yeniden tutuklanması üzerine açıklama yaptı.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, "26.01.2022 tarihinde Hakkâri 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden yapılan yargılama neticesinde Örgüt üyeliğinden 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış ve hüküm ile birlikte tutuklanmasına karar verilmiştir. Tüm duruşmalara katılım sağlayan ve kaçma şüphesi olmayan Cihan Karaman' a verilen ceza ve hükmen tutuklanmaya ilişkin karar günümüzde yargının vermiş olduğu hukuka aykırı kararlara bir yenisinin daha eklediğini bizlere göstermektedir. Şuana dek yapılan bütün duruşmalara katılmasına rağmen, kaçma şüphesi gerekçe gösterilerek verilen hükmen tutuklama kararı hukuki temellendirmeden uzaktır. Demokrasinin gereği olarak seçme ve seçilme hakkı kapsamında halkın oyları ile seçilen yerel yönetimlere karşı yürütülen hukuksuzluk politikaları ile halkın iradesi yok sayılmaktadır." denildi.

Hakkari'de 'Kadına yönelik şiddetle mücadele' toplantısı yapıldı Hakkari'de 'Kadına yönelik şiddetle mücadele' toplantısı yapıldı


Açıklamanın devamında şu ifadelere yer veridi:

"Barış içinde bir arada yaşama fikrini, demokratik hukuk devleti idealine olan inancı da tümden ortadan kaldıran bu hukuk dışı uygulamayı kabul etmiyoruz. Hakkâri Barosu olarak hukuksuz, siyasi ve halkın iradesini hiçe sayması yönüyle toplumsal gerginliklere sebebiyet verecek bu yargı kararından ve uygulamasından derhal vazgeçilerek, halkın iradesiyle seçilen Eşbaşkan Cihan Karaman'ın tutuksuz yargılanmak üzere derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz"