Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Meclis grubu toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Düzce’de yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Gölyaka’da çok sayıda binada hasara açmakla birlikte hamdolsun vahim bir yıkım ve kayıpla karşılaşmadık."

"Yürüttüğümüz diplomasi trafikleriyle ilgili kapsamlı değerlendirmelerimi kabine sonrası yapacağım açıklamaya bırakıyorum."

"Terör konusunda atacağımız yeni adımları paylaşmak istiyorum. İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırı failleri ve bağlantılarıyla kısa sürede aydınlatıldı. Bombayı koyan terörist ile ona yardımcı olan çok sayıda kişi yakalanarak adalete teslim edilmiştir. En tepeden en aşağıya kadar bu eyleme katılan kim varsa, nerede olursa olsun bulunacak, dökülen masum kanlarının hesabı sorulacak, cezası kesilecektir.

Türkiye artık ülkemize yönelik saldırılara karışan teröristler ile yardım eden herkesi tespit etme, yakalama, cezalandırma kabiliyetine ve gücüne sahiptir. İstanbul'daki eylemi timsah gözyaşlarıyla kınayanların gerçek yüzleri operasyonlara verdikleri tepkiyle ortaya çıkmıştır. Suriye'de kontrol altında tuttukları yerlerden bizlere saldırı gelmeyeceği sözünü tutamadıkları ortaya çıkmıştır. Madem karşımızdakiler kendi sözlerini tutamıyor, yapılan anlaşmanın gereklerini yerine getiremiyor bizim kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur. Bizim her sözümüz gibi bu beyanımızın da gerisinde çok somut gerekçeler, haklı sebepler var.

Türk, kayyımlar için “Hırsızlıkları ile Mardin’in ismini kirlettiler." Türk, kayyımlar için “Hırsızlıkları ile Mardin’in ismini kirlettiler."


Batılı ülkelerin terör örgütünün Suriye'deki kolunu PKK'den ayrıştırma gayretlerinin beyhude olduğu yaşanan her gelişmeyle ortaya çıkmaktadır. Teröristlerin üzerinden çıkan donanımlar ile eğitim gördükleri yerler, Suriye'de sahaya sürülen örgütün PKK olduğunu teyit etmektedir. Kimsenin bu yalanla karşımıza gelmesinin tahammülü olmadığını ifade etmek isterim. Operasyonlar sadece başlangıçtır. Hatay'dan Hakkari'ye kadar güney sınırlarımızın tamamını bir güvenlik şeridiyle kapatma kararımız her zamankinden daha güçlüdür. Gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarla bu şeridin bir kısmını oluşturduk. Kalanlarını da çıban başı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz. TSK' tehditleri sınırların ötesinde karşılama ve yok etmek için gereken faaliyetleri yürütüyor. Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz. O beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır. Irak ve Suriye yönetimleri Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında yaptığı harekatlar ile güvenli haline getirdiği bölgelerden kesinlikle rahatsızlık duymasın. Tam tersine bu adımlar Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü de güvence altına alacaktır."