Elazığ'da aynı gün 3 kadın katledildi. 14 Ekim Cuma günü erkek şiddeti sonucu ilk kadın cinayeti haberi, merkeze bağlı Sarıbuçuk köyünden geldi.

Merkeze bağlı Sarıçubuk köyü mevkisindeki çöp toplama merkezi yakınlarında gece saatlerinde yolda hareketsiz yatan bir kadın olduğunun görülmesi üzerine jandarmaya ve sağlık ekiplerine haber verildi. Öldürüldüğü tespit edilen ve üzerinden kimlik çıkmayan kadının, Tekirdağ'dan Elazığ'a gelen Hüsniye Keskinbaş olduğu belirlendi. Yol güzergahındaki kameraların incelenmesi sonucu iki kişi gözaltına alındı, cinayeti itiraf eden Nadir Üstün adlı erkek tutuklandı.

OĞLUNUN DÜĞÜNÜNDE EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

İkinci kadın cinayeti ise aynı akşam bir düğün salonunda işlendi. Oğullarının düğünü için alanda toplanan aile bireyleri misafirleri beklerken, Yaşar U. boşanma aşamasındaki Yasemin U.'yu silahla ateş ederek öldürdü, kızını da yaraladı.

Adalet Nöbeti yerlerini Kürtçe eğitim merkezine çevirdiler Adalet Nöbeti yerlerini Kürtçe eğitim merkezine çevirdiler

KARDEŞİ ABLASINI BIÇAKLADI

Üçüncü kadın cinayeti ise yine 14 Ekim akşamı merkeze bağlı Doğukent Mahallesi'nde gerçekleşti. Kardeşi M.K. tarafından bıçaklanan sağlık personeli Vahide Duran ağır yaralı halde kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.