Diyarbakır'da çocuğa işkence yapan üç polise gözaltı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır'da çocuğa işkence yapan üç polise gözaltı
Abone ol
Diyarbakır Başsavcılığının, Lice'de 14 yaşındaki Y.D.'ye işkence yapılmasıyla ilgili soruşturma kapsamında biri komiser üç polis Ankara'da yakalanarak gözaltına alındı.

Diyarbakır'daki Newroz kutlamaları sırasında, 14 yaşındaki bir çocuğu döverek işkence eden bir komiser ile iki polis Ankara'da yakalandı.

Lice'de 14 yaşındaki Y.D., Newroz günü dört polis tarafından bir araca bindirilerek kaçırılmış ve işkence edilmişti. “İstiklal marşını ezberlemezse öldürüleceği” yönünde tehdit edilen Y.D., daha sonra elleri ve ayakları bağlanarak kuytu bir yere atılmıştı.

Çocuğun babası Yılmaz D. ve avukat Ramazan Karabulut, Yusuf D. isimli çocuğun polis olarak kendini tanıtan 4 kişi tarafından bir araca bildirilerek 7 saat boyunca kaba işkenceye maruz kaldığı “İstiklal marşı, Mehmetçik Marşı ve Gençlik Hitabesini ezberlememesi halinde öldürüleceği” yönünde tehdit edildiği, daha sonra bir dere kenarına elleri ile ayakları bağlanarak atıldığını anlatımştı.

RELATED VİDEO
Pause
Unmute
Remaining Time -1:17
Fullscreen
Çocuğa işkence yaptığı belirtilen komiser Aykut Oral, polis Hayrettin Çakmak ve Gökhan Bay Ankara’da yakalanarak gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde önceki akşam 10 yaşında bir arkadaşıyla evine dönerken polis tarafından durdurulan Y.D. (14) isimli bir çocuk, kaçırılarak işkence edilmişti. Gerekçesiz bir şekilde kaçırılan çocuk, önce bir köy yoluna tenha bir araziye götürülmüştü. Türk olduğu söylenmeye zorlanan Y.D, ardından da “Kürtlere küfret, İstiklal Marşı’nı oku” denilerek darp edildi. Hastanelik edilen çocuk, ağzı ve elleri bağlı bir şekilde dere kenarında bataklığa bırakılmıştı.

Diyarbakır Barosu'nun internet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada, “21 Mart 2023 tarihinde, Lice ilçesinde 14 yaşındaki Y.D.’nin polis olduğu belirtilen kişilerce hukuk dışı alıkonularak işkence, insanlık dışı ve kötü muamele yasağını ihlal edici fiziki ve sözlü saldırıda bulunulduğu iddialarına ilişkin olarak 'İşkence ve Kötü Muamele', 'Kasten Yaralama', 'Kişiyi Özgürlüğünden Yoksun Bırakma', 'Tehdit' ve 'Hakaret'ten dolayı suç duyurusunda bulunuldu” diye belirtti. Barodan yapılan açıklamada, ifade ve hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edileceği kaydedilmişti.


Batman'da taşlı ve silahlı kavga: 2 yaralı, 11 gözaltıÖnceki Haber

Batman'da taşlı ve silahlı kavga: 2 yara...

11 anketin ortalaması: AK Parti ile CHP arasında 5 puan varSonraki Haber

11 anketin ortalaması: AK Parti ile CHP...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar