Cumartesi Anneleri 700’üncü hafta eylemine yönelik polis müdahalesinde darp edilen ve aralarında kayıp yakınlarının da olduğu 46 kişi hakkında açılan davanın 5’inci duruşması bugün saat 12.30'da İstanbul Adliyesi 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Cumartesi Anneleri'nin çağrısıyla Çağlayan Adliyesi'nde br araya gelen yurttaş açıklama yapmak istedi. Polis, Kağıthane Kaymakamlığı'nın eylem ve etkinlik yasağı gerekçe göstererek açıklama yapılmasına izin vermedi ve yurttaşlar abluka altına alındı. Daha sonrasında da polis müdahalesi geldi.

EN AZ 14 GÖZALTI

Polis saldırısında SOL Parti PM Üyesi Alper darp edilerek gözaltına alındı. Aralarında DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, avukat Meriç Eyüboğlu, avukat Efkan Bolaç, Uğur Tuncer, Yalçın Köse, Murat Akbaş, Ümit Sezer, Nevroz Tosun, Burcu Bingöllü'nün de olduğu 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara ters kelepçe takıldı.

Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak?

GAZETECİLER DARP EDİLDİ

Müdahale sırasında görev başında olan gazeteciler de darp edildi. Artı TV muhabiri Meral Danyıldız polis şiddetine maruz kaldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Danyıldız suç duyurusunda bulunacağını belirtti.