Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağcılar Ebubekir Meydanı ve Kadın Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı.

İmamoğlu'nan ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, "İktidar iktidar" sloganları üzerine "Halk için iktidar, millet için iktidar" diye karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcıları olacağını söyleyerek, "Neden Ekrem İmamoğlu, neden Mansur Yavaş? Tarihimizde iki önemli başkent var. Osmanlı'nın başkenti İstanbul, Cumhuriyet'in başkenti Ankara. İki başkenti yöneten iki aktör, Cumhuriyet'in 100. yılında cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacaklar. İki kadim kente de hizmet verecekler" dedi.

RELATED VİDEO
'BANA KARŞI ÇIKTIKLARINI BİLİYORUM'

Geçim sıkıntısına değinen Kılıçdaroğlu, "Malı götürenleri de çok iyi biliyorum. Benim bu millete sözüm var. Haksız olarak alınan, Hazine'den çalınan o 418 milyar doları alacağım ve bu milletin cebine koyacağım" diye seslendi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Seçimin İptal durumunda yenileme seçimlerinin yapılacağı tarih belli oldu Seçimin İptal durumunda yenileme seçimlerinin yapılacağı tarih belli oldu

"Bana karşı çıktıklarını biliyorum. Gelmesin Kılıçdaroğlu, gelmesin diye çaba harcadıklarını biliyorum. Büyük mücadeleler verdiklerini de biliyorum. Ama benim tek güvencem bu ülkenin insanları, sizlersiniz. Beraber adalet için, hak için, hukuk için mücadele edeceğiz. Emin olun bunu gerçekleştireceğiz.

Ekrem başkan, uzun yıllardır İstanbul'da yapılamayanı yaptı. Yürekten teşekkür ediyorum. Hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayarak hizmetini yaptı. Aynı hizmeti hem İstanbul hem Türkiye için yapacak."

Ayrıntılar geliyor...