Geçtiğimiz haftalarda İran'ın başkenti Tahran’ın Cuma imamı Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi’nin “Cehennemin resmi dili Kürtçedir” dediği ileri sürülmüş ve sosyal medyada paylaşılan bu sözler Kürtlerin tepkisine yol açmıştı.

Ancak Hatemi’nin hiçbir hutbede bu şekilde bir cümle kurduğu teyit edilememişti.

Rûdaw, İranlı imamın bu sözleri sarf ettiğini paylaşan ilk kişiye ulaştı. Güvenlik gerekçesi ile isminin açıklanmasını istemeyen sosyal medya kullanıcısı, “İran İslam Cumhuriyeti’nden nefret ediyorum. İranlı yöneticilerin inançları ile dalga geçme amacıyla bu grafiği hazırlayıp sosyal medya üzerinden paylaştım. Kürtlerin ve Beluçların gücünü göstermek istedim” dedi.

Kendisi Rojhılatlı (Doğu Kürdistanlı) olan sosyal medya aktivisti, daha önce de İranlı yetkililerin dikkat çeken açıklamalarını paylaştığı için bu paylaşımının ciddiye alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye enflasyona göre maaş zammı müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye enflasyona göre maaş zammı müjdesi

Ahmad Hatemi’nin "Cehennemin resmi dili Kürtçedir" dediğini yazan sosyal medya aktivisti, başka bir grafikte İranlı imamın, "Kürtler ve Belucilerin İslam Cumhuriyeti'ne ve liderine verdiği zarar, Yezid tarafından Kerbela ovasında İmam Hüseyin'e verilmemiştir” söylediğini iddia etmişti.

Aynı zamanda İran dini liderliği konseyi üyesi olan Seyyid Ahmed Hatemi, Anayasa Koruma Konseyi'nde de yer alıyor.

Sosyal medya aktivisti, Rıza Pehlevi gibi İran karşıtı muhalefetin liderlerin de sözlerini grafik şeklinde sosyal medyadan paylaşıyor. Bu paylşaımlarını ise, “insanları hurafeler konusunda bilinçlendirmek, anlayış düzeylerini yükseltmek ve iktidar erklerinin geri kalmışlıklarını göstermek için” yaptığını söylüyor.