Mardin’in Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde sabah saatlerinde birçok eve asker ve polisler tarafından baskın düzenlendi. Nusaybin’in Menderê kırsal mahallesine yapılan baskında HDP İlçe eski Eşbaşkanı Şiyar Koç ile köy muhtarı Faris Alak ve Fırat Demir gözaltına alındı.

Kızıltepe ilçesinde ise, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski İlçe Eşbaşkanı Mahmut Damar ile Metin Yılmaz ve Sami İldem adlı yurttaşlar gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesinin “örgüte yardım etmek” iddiası olduğu belirtildi. Gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

RELATED VİDEO
Play Video
TUAY-DER’E BASKIN

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Mersin, Ankara, Antalya, Adana ve İzmir'de 28 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Baskınlarda Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) yöneticileri ve tutuklu yakınlarının gözaltına alındığı öğrenildi.

“Örgüt propagandası yapmak" ve "cezaevindeki tutuklulara maddi destek” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Çukurova TUAY-DER binasına da baskın düzenlendiği ve aramaların halen devam ettiği belirtildi.


Gözaltına alınan bazı isimler şöyle: Çukurova TUAY-DER yöneticisi Selim Ekici, DBP'li Cengiz Dere ve Kadri Ezer.

MEB duyurdu.. 1 nisan günü okullar tatil edilecek MEB duyurdu.. 1 nisan günü okullar tatil edilecek

AMEDSPOR BAŞKANVEKİLİ DE GÖZALTINDA

Amedspor Kulübü Başkan Vekili Ömer Elaldı'nın da gözaltına alındığını kulüp başkanı Selahattin Yıldırım duyurdu.

Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Başkan vekilimiz Ömer Elaldı gözaltına alındı. Şampiyonluk yolunda iki gün sonra başlayacak play off maçları öncesinde yapılan bu operasyonu kabul etmiyoruz” dedi.