Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOB8) Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu ve Hakkari Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Sevda Keskin 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile yayımladığı mesajda, Maraş Merkezli 11 ilde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden kadın afetzedeleri andı.

8 Mart vesilesi ile dayanışma çağrısında bulunan Keskin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Kadınlardan Belediye Başkan adayı Kışanak için seçim kampanyası Kadınlardan Belediye Başkan adayı Kışanak için seçim kampanyası

"8 Mart haftasındayız. Kadınlar için değerli bir hafta. Her ne kadar bu sene kutlama havasında olmasa da, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım. Kadınların çalışma hayatında, evde, sokakta vs kendilerini erkeklerle eşit hissedecekleri, cinsiyetlerinden dolayı ikinci sınıf hissetmeyecekleri bir Dünyada yaşama hayalleri yine dile getireceğiz. Ne yaparsak yapalım aklımızdan hiç gitmeyecek olan bir felaketin bizlerde bıraktığı hasarın neticesinde bölge insanları her konuda önceliğimiz olacaktır.

Bölgedeki kadınlar, kadın sorununda da en ağır olumsuzluklara sahip olanlardır. Çocuğunu kaybetmiş, yakınlarını kaybetmiş kadınlar var. Yaşadıkları evleri yuva yapmak için uğraşmış, depremle bütün emekleri yerle bir olmuş kadınlar var. Şimdilerde ise barınmak, çocukların karnını doyurmak, temizlik, banyo, hijyen gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamayan kadınlar var. Dayanışma ile bu zor günleri de atlatacağımıza inanıyoruz. Güzel günlerde buluşmak ümidiyle"