AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CNN Türk'te soruları yanıtlarken, Cumhur İttifakı ile ilgili "Pusulanın içinde herkesin yeri ayrı olacak, herkes kendi amblemiyle girecek. Herkesin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan olacak" dedi.

Erdoğan'ın, Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret edeceğini de belirten Yavuz, anlaşmayı "Yeniden Refah Partisi biz logomuzla seçime girmek istiyoruz dedi. Biz de "bu iş böyle olmasa daha iyi olmaz mı" dedik. Hayır dediler. Biz de "hay hay" dedik" diye anlattı. Yavuz şöyle devam etti:

RELATED VİDEO
'BELKİ BİR PARÇA DAHA HİBRİT MODELE GİDERİZ'

"Orada görüşme aşamasında Yeniden Refah Partisindeki arkadaşlarımız biraz hibrit bir model olabilir mi diye. Bundan sonra da meseleyi konuşabiliriz. Belki bir parça daha hibrit modele gidilebilir, gidilmez. Muhtemel bunları konuşacağız. İşin ana temel noktalarında anlaştık ve ittifak kuruldu. Bundan sonra üstüne bir şey koyamasak bile belli bir noktadayız."

HÜDA PAR'A KAÇ VEKİL VERİLECEK?

HÜDA PAR'a kaç milletvekili verildiğine ilişkin de açıklama yapan Yavuz "Biz HÜDA PAR'la çok rahat oturduk ve kalktık. Ne yapacağımıza çok hızla karar verdik. Bizim listemizden yer vereceğiz. Karşılıklı uzlaşı içinde, bazı illerde net kazanabilecekleri yerlerden olmak üzere bir listede hızlıca anlaştık. Bugün de görüşeceğiz. Uygun bir sayıda olacak. 8-9 değildir. Türkiye'nin her tarafı için geçerli" dedi.

53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi 53 ilde operasyon.. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi


ANAP VE DSP İTTİFAKA KATILIR MI?

ANAP ve DSP'nin ittifaka katılma olasılığı hakkında Yavuz "Bana herhangi bir direktifte bulunulmadı. Biz partileri birleştirmiyoruz. Her parti kendi hükmü şahsiyetiyle orada duruyor. En fazla eleştirilen konu "Hizbullah'ın devamıdır" "Asla alakamız yoktur" diye ifade ediyorlar. Biz ilkeler doğrultusunda bir araya geldik. Böyleyken mesele 'Cumhurbaşkanımıza desteği nasıl artırırız'dan bakıyoruz. Geçmiş dönemde de HÜDA PAR destek vermişti, listelerden yer vermemiştik. Bu dönem listelerden yer veriyoruz" şeklinde konuştu.