Yerlikaya duyurdu: 'Sibergöz-48' Operasyonlarında 65 Kişi Tutuklandı Yerlikaya duyurdu: 'Sibergöz-48' Operasyonlarında 65 Kişi Tutuklandı

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Orman, Kışla, Dize, Cumhuriyet ve Yeni mahallelerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 38 aydır devam eden mutlak tecrit protesto edildi. Yurttaşlar, "Abdullah Öcalan'na özgürlük, Kürt sorununa çözüm" talepleriyle mahkemeleri boykot ederek, aile ve telefon görüşlerine çıkmayan tutsaklara da destek verdi. Ayrıca Kobanê Davası'nda siyasetçilere verilen ağır cezalara tepki gösterdi. 
 
Birçok noktada ateş yakan yurttaşlar, tencere ve tavalarla ses çıkarma eylemi yaptı. Polisler, gaz bombaları, plastik mermiler ve tazyikli suyla protesto eylemi yapan yurttaşlara saldırdı. Eylemdeki gençler, taş ve havai fişeklerle polise karşılık verdi. 
 
Gece boyunca süren eylemlerde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Gençlik Aponun fedaisidir”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur”, “Direne direne kazanacağız” ve “Kurdistan faşizme mezar olacak” sloganları atıldı.