Mısırlı güvenlik kaynakları Gazze'nin güneyinde bir ateşkes ve Refah Sınır Kapısı'nın birkaç saatliğine açılması için İsrail, Mısır ve ABD'nin anlaştığını duyurdu. Ancak İsrail Başbaşkanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada yabancı ülke vatandaşlarının Gazze'den Mısır'a geçişi için bir "insani ateşkes anlaşmasının olmadığını duyurdu. Hamas da ateşkes hakkında bilgisi olmadığını söyledi.

İSRAİL REDDETTİ, HAMAS 'HABERİMİZ YOK' DEDİ

Reuters'ın haberine göre Hamas medya ofisi başkanı, Gazze'nin güneyinde insani ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığına dair ellerinde bir bilgi olmadığını söyledi. Hamas'ın medya ofisi başkanı Salama Marufi Reuters'a yaptığı açıklamada Mısır tarafından Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın açılacağına dair bir teyit almadıklarını söyledi.

RELATED VİDEO
Play VideoGÜNÜN YAZARLARI
İsrail de Mısır'daki güvenlik kaynaklarının böyle bir anlaşmanın uygulanacağını söylemesinden yarım saat sonra, Gazze'nin güneyinde bir ateşkesin yürürlükte olduğunu yalanladı.Başbakan Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "Şu anda Gazze'de yabancıların çıkarılması karşılığında bir ateşkes ve insani yardım söz konusu değil" denildi.

MISIRLI YETKİLİLER NE DEMİŞTİ?

Mısırlı iki güvenlik kaynağı, Mısır, İsrail ve ABD'nin Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasıyla eş zamanlı olarak Gazze'nin güneyinde TSİ 09.00'da başlayacak bir ateşkes üzerinde anlaştığını söylemişti. Kaynaklar ateşkesin birkaç saat süreceğini ancak kesin sürenin net olmadığını belirtmişti. Kaynaklar ayrıca üç ülkenin Refah'ın bugün TSİ 14:00'e kadar açık kalması konusunda mutabık kaldıklarını öne sürmüştü.

Mısır'ın Sina Yarımadası ile Hamas yönetimindeki Gazze arasındaki sınırda yer alan Refah, İsrail tarafından kontrol edilmeyen bölgeye açılan tek geçiş kapısı. El-Ariş'teki bir güvenlik kaynağı ve STK kaynağı, yardım kamyonlarının TSİ 09.00'dan sonra hala orada beklediğini söyledi. Reuters'ın geçtiği görüntülerde kamyonların Refah'a gitmek için izin bekledikleri ve bu yolculuğun birkaç saat sürebileceği görülüyor.

37. tur oylaması oylaması tamamlandı.. Ömer Kerkez 193 oyla Yargıtay Başkanı seçildi 37. tur oylaması oylaması tamamlandı.. Ömer Kerkez 193 oyla Yargıtay Başkanı seçildi

Mısır, son günlerde geçişin Mısır tarafından açık kaldığını ancak Filistin tarafındaki İsrail bombardımanları nedeniyle çalışamaz hale geldiğini açıklıyordu. ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in da açıkladığı gibi, Türkiye dahil çeşitli ülke ve kuruluşlardan gelen yardımlar, Gazze'ye ulaştırılmaları ve yabancı uyrukluların Gazze'den tahliyesi konusunda bir anlaşmaya varılması için El Ariş'te bekletiliyor. (DIŞ HABERLER)