Zam yetkisi Fırıncılar Odası ya da İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) olmasına rağmen fırıncılar ekmeğe yüzde 50 zam yapmaya hazırlanıyor.

Elektrik ve doğal gaz faturalarının ardından mayaya da yüzde 40 zam gelmesi üzerine Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar İstanbul'da ekmeğe yüzde 50 zam yapacaklarını söyledi.

Cihan Kolivar, "Ruhsatlı fırınlara elektriği ev tipi fiyatına verirseler bizim maliyetimiz düşer, fırıncı da bir nefes alır, zam yapılmaz" dedi.

FOX TV’de yer alan habere göre Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı "Aybaşını bulmaz, ekmek İstanbul'da 7,5 TL'nin altında olmaz. Eğer bize, bu elektrik ve doğalgazı vermezseler ekmeği 7,5 TL yapacağız. Ruhsatlı fırınlara elektriği ev tipi fiyatına verirseler bizim maliyetimiz düşer, fırıncı da bir nefes alır, zam yapılmaz. İstanbul'daki fırınların yüzde 80'i batak durumda şu an. Günlük un alıyorlar. Her bir fırının faturası korkunç arttı, 40-50 bin TL gelmeye başladı" diye konuştu.

Suriyelilerin Türkiye’ye Dönüşü: Konut Piyasasına Etkisi Ne Olacak? Suriyelilerin Türkiye’ye Dönüşü: Konut Piyasasına Etkisi Ne Olacak?

Kasım başında zam

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine kasımda uygulayacağı satış fiyatı sabit kalarak 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira oldu.

Aylık hesaplanıyor

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgaz fiyatı 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 15 bin 833 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 20 bin 625 olarak açıklandı. Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor.

Ekim ayında da zam yapılmamıştı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ekim ayında da tüm tarifeleri sabit tutmuştu.