ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı. Fed Başkanı Powell açıklama yaparak "Varlık alımları sona erdirilene kadar faiz artırımı olmayacak" dedi.

Dünya'da yer alan habere göre, Fed, aylık ABD Hazine kağıdı alımını 20 milyar dolara, mortgage destekli menkul kıymet alımını 10 milyar dolara indirdi.

Fed, medyan tahmini 2022'de üç faiz artışı, 2023'te 3 faiz artışı şeklinde.

ABD Merkez Bankası (Fed) bu yıl ve gelecek yıl için işsizlik oranı beklentisini aşağı yönlü revize etti.

Fed'in açıkladığı "Ekonomik Projeksiyon Raporu"na göre, işsizlik oranı tahmini bu yıl için yüzde 4,8'den yüzde 4,3'e , gelecek yıl için yüzde 3,8'den yüzde 3,5'e çekildi. Fed yetkilileri 2023 yılı için yüzde 3,5 ve 2024 yılı için yüzde 3,5 olan tahminini korudu.

Uzun dönem işsizlik tahmini de yüzde 4,0 olarak kaldı.

ABD'de Kasım ayı itibarıyla işsizlik oranı yüzde 4,2 seviyesinde açıklandı. İşsizlik oranı COVİD-19'un etkilerinin zirve yaptığı 2020 Nisan ayında yüzde 14,7 ile tarihi zirvesini görmüştü.

17 Fed yetkilisi 3 ayda bir ABD'nin işsizlik, enflasyon, ekonomik büyüme ve faiz oranlarıyla ilgili önümüzdeki 3 yıl ve uzun döneme ilişkin tahminde bulunuyorlar.

Faiz kararının ardından Fed Başkanı Powell açıklama yapıyor.

Forex Haber'in aktardığı Powell'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Mehmet Şimşek açıkladı: İslam Kalkınma Bankası, 6,3 milyar dolarlık kredi sağladı Mehmet Şimşek açıkladı: İslam Kalkınma Bankası, 6,3 milyar dolarlık kredi sağladı

Varlık alımlarının azaltılması tamamlanmadan faiz artırma planımız yok.

Varlık alımlarının azaltılması tamamlanmadan faiz artırmak zorunda kalacağımız bir durum ile karşı karşıya gelmeyi beklemiyoruz.

Bilanço konusunda kararımızı önümüzdeki toplantılarda vereceğiz.

Ayrıntılar geliyor...