6-8 Ekim Kobanê Eylemleri Hakkında Hazırlanan İddianame

Bu milletvekilleri Hüda Kaya, Serpil Kemalbay, Fatma Kurtulan, Garo Paylan ve Pero Dündar.

İddianame Detayları

Söz konusu siyasetçiler hakkında 29 ayrı suçtan toplamda 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet cezası isteniyor. İddianame 298 sayfa uzunluğunda ve Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulmuştur.

HDP Milletvekillerine Yöneltilen Suçlamalar

İddianamede, HDP milletvekilleri Kobanê eylemleri sırasında 29 farklı suçun işlendiği iddiasıyla suçlanıyor. Bu suçlamalar arasında terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, suç işlemeye tahrik etmek gibi suçlar bulunmaktadır.

Yaşanan Kobanê eylemleri sırasında meydana gelen olaylarda 37 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı belirtilmektedir. İddianamede bu eylemlerin planlı bir şekilde gerçekleştirildiği ve HDP milletvekillerinin de bu planın bir parçası olduğu iddia edilmektedir.

Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı

Savunma ve Mahkeme Süreci

HDP milletvekilleri suçlamaları reddederek masum olduklarını belirtirken, mahkeme süreci başlamıştır. Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak olan duruşmalar sonucunda milletvekillerinin suçlu bulunup bulunmayacağı belirlenecektir.

İddianamenin hazırlanmasının ardından kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve Türkiye siyasetinde tartışmalara neden olmuştur. Bu sürecin sonuçları ve milletvekillerinin alacağı cezalar merakla beklenmektedir.MA