Cizre'de yaşayan Özgür Tosun, üç ayda iki kez işe girdi ancak ikisinde de hem ağır şartlarda çalıştı hem de işinden oldu. Önce BİM markette sonra da Cizre Devlet Hastanesi'nde istihdam edilen Tosun, haksızlıklar için CİMER'e başvurdu. Tosun'un yaşadıklarını Aydınlık yazarı Uğur Becerikli şöyle aktardı: 

"Özgür Tosun üç ay önce Cizre’de BİM marketler zincirinde engelli kontenjanında işe başlamış ve çok sevinmişti. Kendi ekmeğini kazanmanın gururunu yaşıyor ve psikolojik olarak da iyi hissediyordu. AVM de çalıştığı süre zarfında fazla çalıştırıldığını, gücünden fazla işler verildiğini ve bazı mesai arkadaşları tarafından baskı yapıldığını dile getirerek mobbinge uğradığını ama yine de bir işi olduğu için olup bitenlere katlandığını belirtiyordu. Ancak yine terslikler peşini bırakmıyordu. BİM AVM yetkilileri, biz senin engelliliğinden kaynaklı başında cihaz olduğunu bilmiyorduk. Yoksa seni işe almazdık diyerek, deneme süreci bahanesi ile işten çıkardılar.

Erdoğan, Bir Bakan Yardımcısı da Dâhil Olmak Üzere Çok Sayıda Üst Düzey Bürokratı Görevden Aldı Erdoğan, Bir Bakan Yardımcısı da Dâhil Olmak Üzere Çok Sayıda Üst Düzey Bürokratı Görevden Aldı

Özgür bu çıkarılmayı ve ayrımcılığa uğramanın psikolojisini tekrar yaşamaya başladı. Sürekli ailesi ile yakın çevresine işten çıkarıldığı için çok üzgün ve kızgın olduğunu dile getiriyordu.

Özgür Tosun, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 28 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen 314102 numaralı TYP programı engelli kapsamında çalıştırılmak üzere kurada ismi çıktı. Yeni bir iş yeni bir umut deyip işine sıkıca sarıldı. 29 Mart 2024 tarihinde işe başlayarak 29 Nisan 2024 tarihine kadar Cizre Devlet Hastanesinde temizlik görevlisi olarak çalıştı.

29 gün çalıştığı hastaneden gelen bir telefonla işten çıkarıldığını öğrendi. Bir aydır devlet hastanesinde çalışmak üzere resmi prosedürleri tam olarak yerine getirdiği, hastanenin giriş ve çıkışlarda yapılması zorunlu olan imza sirküsünede imza atmasına rağmen SGK girişinin dahi yapılmadığını söylüyor. Yetkililer kendisine ulaşamadıklarını ve bu bahane ile iş çıkışının yapıldığını, iş yerinden ilişiğinin kesildiğini iletiyorlar.

Bu noktada aklımıza şöyle sorular gelmektedir. 29 gün boyunca çalışma çetelesine imza atan bir kişi demek ki hastanede bulunuyor. Kendisine nasıl oluyor da ulaşılamıyor? SGK primsiz işçi çalıştırmak suç değil mi?

Diğer başka soru ise ödenmeyen SGK primi? Soruyorum, Sosyal Güvenlik Kurumu bu durumda nasıl bir yol izleyecek?

CİMER ne yapacak? Özgür Tosun yaşadığı bu hak ihlalini 29 Nisan 2024 tarih ve 2401515655 başvuru numarası ile dile getirmiştir. Ne yazık ki hali hazırda bir geri bildirim almadı." DUVAR