Araştırmacılar, bekarların da evli çiftler kadar, hatta onlardan daha mutlu olduğunu söylüyor. Araştırmalara göre evlilik, insanları daha mutlu ya da sağlıklı yapmıyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, bilim insanları, evli kişilerin ve bekârların fiziksel ve zihinsel sağlıklarını inceledi. California Üniversitesi araştırmacıları, evlenmenin uzun vadede refahı artırdığına dair çok az kanıt olduğunu söyledi.

Ahmet Kaya filmi geliyor.. 'Ahmet’in Türküsü' Ahmet Kaya filmi geliyor.. 'Ahmet’in Türküsü'

Araştırmayı yöneten Dr Bella DePaulo şunları söylüyor: "Medya ve hatta bilimsel dergiler, evliliğin sağlık ve refah için iyi olduğu iddialarıyla dolu. Ancak metodolojik önyargılar göz önünde bulundurularak araştırmaya daha yakından bakıldığında bu tür iddialar, sıklıkla araştırmaların sonuçlarını yanlış yansıttığı veya abarttığı görülüyor."

DePaulo şöyle devam ediyor: "İntihar, depresyon, yalnızlık, fiziksel sağlık ve mutluluk üzerine yapılan araştırma örnekleri gözden geçiriliyor.

Araştırmalarda, bekâr kalan kişilerin genellikle şu anda evli olanlarla çok benzer sonuçlara sahip olduğu görülüyor. Ayrıca evlenmenin sağlık veya refahta kalıcı iyileşme sağladığına dair çok az kanıt var." DUVAR