Altın fiyatları yeniden yükseliş trendine girdi Altın fiyatları yeniden yükseliş trendine girdi

Emeklilerin Temmuz Ayı Zam Tahminleri

Ahmet Kurtuluş Tahmini

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Mayıs ayı enflasyonunda yüksek bir rakam beklendiğini belirttiğini vurgulayan Kurtuluş, Haziran ayı ile birlikte enflasyonda düşüş beklediğini ifade etti. Bu durumdan yola çıkarak 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 25 civarında olabileceğini belirten Kurtuluş, en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesinden 12 bin 500 TL'ye çıkabileceğini öngörüyor.

Muhammet Bayram Tahmini

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşına yüzde 50 zam yapılarak 15 bin TL seviyesine ulaşabileceğini öne sürüyor. Bayram, emeklilik sistemindeki dengenin EYT ile bozulduğunu ve bu nedenle maaşlarda daha büyük artışlar beklediğini belirtiyor. Aynı zamanda, Bayram'a göre refah payı artışı konusunda şu an için olası bir öngörü bulunmamaktadır.

Emin Yılmaz Tahmini

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, 6 aylık enflasyon tahminini yüzde 25,46 olarak belirliyor. Yılmaz'a göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu oranda zam yapılabilirken, Emekli Sandığı emeklilerine toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 20 oranında bir zam beklenmektedir. Ayrıca, Yılmaz'a göre geçmiş dönemlerde olduğu gibi bütün emeklilere eşit bir zam yapılacak ve ek olarak yüzde 5 ile 10 arasında refah payı verilebilir. Bu durumda en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında bir rakama yükseltilmesi beklenmektedir. DUVAR